Quantcast

Kokteilis

Konkursas įsibėgėjo

Kol tęsiasi "Kokteilio" tortų konkursas, neprošal atsisukti į praeitį ir sužinoti nemažai įdomybių.

Vestuvinio pyrago tradicija Europoje siekia tolimus Romos imperijos, o Lietuvoje - pagoniškuosius laikus. Per 2000 metų pasikeitė ritualinio kepinio išvaizda, paskirtis ir tradicijos. Ilgą laiką buvo kepami paprasti pyragai. Šiandieninis keliaaukštis vestuvinis tortas atsirado tik XIX a. Prancūzijoje. Jį konditeriai sukūrė įkvėpti viduramžių Anglijos vestuvių tradicijos. Tarp jaunavedžių būdavo sukraunamas saldumynų kalnelis, virš kurio jie turėdavo pasibučiuoti. Jei jauniesiems pasisekdavo - tai būdavo ženklas, kad ateityje sulauks daug vaikų.


Grožis: vieni tortai būna įspūdingi, jog net gaila juos sudarkyti.

Kitokie ingredientai

Vakar Antaninos pateikto Medučio torto neiškentė neapkalbėjusi Jūratė.

Ji pasigyrė, kad šiam liaudyje gerai žinomam tortui naudoja daug skirtingų ingredientų: 400 g miltų, 2 kiaušinius, 200 g cukraus, arbatinį šaukštelį vandens, 150 g medaus.

Kremui: 200 g maltų riešutų, 150 g miltinio cukraus, stiklinę grietinės, šaukštą kakavos, 2 šaukštus vandens.

Glajui: pusę stiklinės grietinės, 100 g sviesto, 2 šaukštus kakavos ir 3 šaukštus vandens.

Jūratė kviečia šeimininkes išmėginti pagaminti tortą iš šių produktų.

Nemokamas patarimas

Mielos moterys, jei norite turėti laiko kepti tortus, turėti daugiau laisvalaikio ir linksmai praleisti savaitgalius, išmokykite savo vyrus žvejoti!

Sena tiesa

Chirurgas:
- Gerai pririštam ligoniui narkozės nereikia...


Šiame straipsnyje: kokteilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
o ir irves atsieis pigiau nei narkoze,be to jos daugkartinio naudojimo :-)

Asta Vaitkeviciene

Asta Vaitkeviciene portretas
virves norejau pasakyt :-)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių