Quantcast

Moksleiviai diskutuos ir apie rūkymą, ir apie „Facebook“

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvoje prasideda moksleivių debatų turnyras „Eurodebatai“. Dešimtyje miestų susitiks 20 debatų komandų, kurios diskutuos įvairiais klausimais: apie plonų bei mėtinių cigarečių uždraudimą, informacinį saugumą Europoje ir griežtinamas privatumo apsaugos taisykles „Facebook“ ir panašioms bendrovėms, euro ateitį ir kt.

„Dabartiniame informacijos sraute labai svarbu mokėti kritiškai vertinti ir atsirinkti argumentus. „Eurodebatų“ varžybos – puiki proga moksleiviams ne tik diskutuoti aktualiais klausimais, išsakyti savo lūkesčius, bet ir ugdyti nuomonės argumentavimą, formuoti save, kaip kritiškai mąstančią asmenybę,“ – pasakoja debatų turnyrą inicijavusios Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje darbuotojas Vytenis Kviklys.    
     
Visas varžybose dalyvausiančias komandas sudaro 3 mokiniai mėgėjai ir vienas profesionalus debatų dalyvis, kuris yra dalyvavęs pasaulio arba Europos debatų čempionate. Prie komandų prisijungę profesionalai moksleiviams padėjo pasirengti varžyboms: rinkti informaciją, formuluoti argumentus.

„Eurodebatų“ turnyras truks dvi savaites. Vėliau komandų varžybos persikels į virtualią erdvę: svetainėje „Pažink Europą“ bus paskelbti trumpi vaizdo reportažai apie kiekvienos komandos pasirodymą. Už stipriausius ir geriausius argumentus pateikusią komandą balsuos svetainės lankytojai. Balsavimo pabaigoje bus išrinkta kiekviename mieste geriausiai pasirodžiusi komanda ir labiausiai iš visų patikusi „Eurodebatų“ komanda. Nugalėtojams atiteks prizai: dešimt komandų bus pakviestos dalyvauti profesionaliuose debatų mokymuose, o absoliučios komandos nugalėtojos nariai laimės pažintinę kelionę į Briuselyje įsikūrusias ES institucijas.

Turnyras „Eurodebatai“ yra viena iš veiklų, skirtų paminėti 2013-uosius – Europos piliečių metus. Per šiuos metus ES piliečiai raginami diskutuoti apie Europos piliečių teises, Europą, kurioje jie nori gyventi, ir lūkesčius, susijusius su Europos Sąjunga. „Eurodebatų“ dalyviai bus kviečiami dalyvauti ir gruodžio 13 d. Vilniuje vyksiančioje baigiamojoje Europos piliečių diskusijoje su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Viviane Reding.

Daugiau informacijos (debatų tvarkaraštis): http://ec.europa.eu/lietuva/ziniasklaidai/25112013_eurodebatai_lt.htm



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Anksčiau buvo sovietu sajunga ir sopvietu sajunga,o dabar europa ,europa ir kuo skiriasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių