Quantcast

Vilnietės Astos namuose tarp išgelbėtų gyvūnų – katės ir varna

  • Teksto dydis:

Vilnietės Astos Zaicevos-Stalmakovos namuose gyvena net keturi išgelbėti katinai, bet didžiausią nuostabą kelia, kad čia vietos atsirado ir prieš tris metus priklydusiam dar visai mažam varniukui.

Kaip sako pati pašnekovė, gyvūnų gelbėtojais jiedu su vyru tapo visai netyčia, kai pamatė mažą kačiuką turėjusį problemų su akytėmis. Ir taip visai neplanuotai, priglaudžiant vis daugiau gyvūnų, kai kuriuos paimant iš prieglaudų ir suteikiant jiems laikinus namus, kol šie bus išgydyti ir ras naujus, šeimos ratas plėtėsi.

Atvykus į svečius, pasitinka Micka, tai vyriausias katinas kuriam dabar yra 12 metų, pribėga Travolta, kuriam šis vardas nepatiko, todėl dabar yra šaukiamas Draniku, beje, šis katinas neturi dantų, bet tai netrukdo jam gyventi ir sočiai prisivalgyti, iš po kampo nosytę kyšteli Kysia, o iš už sienos girdisi bailus Pelės tipenimas, tai baikščiausia katė, kuri mėgsta slėptis, todėl ir gavo tokį vardą.

„Auginant tiek kačių, namuose teko daugelį dalykų paslėpti, vietoj svetainės baldų įsigijome paprastus odinius sėdmaišius. Katinukai labai išradingi, moka atsidaryti duris, įsijungti signalizaciją, bet taip pat yra labai gerai ir puikiai sutaria su naujais gyvūnais, kuriuos, mes priglaudžiame laikinai globai. Kartais keliems mėnesiams, kartais savaitėms. Dažniausiai tai būna katės po operacijų, kurioms reikia saugios aplinkos, o turėdami didelį plotą, galime tai suteikti. Ir visiems, kas gali rekomenduoju prisidėti prie gyvūnų gerovės“, – ragino Asta.

O štai vieną rytą Asta Savo kieme išgirdo garsų karksėjimą ir pamatė keistą padarėlį. Paukštis buvo labai mažas ir iš pirmo žvilgsnio buvo sunku pasakyti, kas tai. Tačiau, geriau apžiūrėjus, paaiškėjo, kad tai varniukas. Kadangi paukščio lytis vis dar neišaiškinta, jau tris metus šaukiama Gošos vardu. Astai teko sužinoti ir išmokti daug naujų dalykų apie paukščius, vienas iš tokių – varnos lesa tokį patį maistą kaip ir katinai, tad konservai joms – tikras delikatesas. Mėgsta ir sūrį, visai kaip iš pasakų. Kadangi Goša turi problemų su sparnu – neskraido, todėl, kaip juokauja Asta, reikia paukšti pavedžioti, kad nepabėgtų pas kaimynų šunį ar neišbėgtų į gatvę.

Laiminga Astos išgelbėtos varnos ir priglaustų kačių istorija, patarimai, kaip įsirengti terariumą smaugliui, puikus išradimas aktyviems šunims ir jų šeimininkams bei apsilankymai tarptautinėje šunų parodoje ir konferencijoje – laidoje „Gyvūnų manija“ spalio 21 dieną, sekmadienį, 9 val. ryto per TV6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra..dar

yra..dar portretas
Lietuvoj NORMALIU zmoniu!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių