Jau visai čia pat – gražiausia pavasario šventė šv. Velykos. „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas šį kartą paruošė patiekalus, kurie yra labai populiarūs Italijoje.
Karta, augusi su televizijos laida vaikams "Kibir tele vibir", pamena ir impozantišką jos vedėją – Vaiduoklį. Jį labiausiai išgarsinusią laidą vedusiam Kastyčiui Stumbriui dėl susiklosčiusių aplinkybių dienas pastaruoju metu tenka leisti namie. Bet jis randa ką veikti: fotografuoja, kuria kryžiažodžius, gamina patiekalus ir smagiai juos aprašo.
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio "Virtuvės princesė" autorė Irma Bagūnė. Su savo sekėjais ji dalijasi paprasto maisto receptais ir ragina džiazuoti prie pjaustymo lentelės bei nelieti prakaito dėl vakarienės.
„Kaip ir kiekvienas – sėdžiu užsidaręs ir mėginu sustorėti“, – humoro jausmo nepraranda virtuvės šefas, restoranų „Gastronomika“, „Meat“, „Ramenas ir pagaliukai“ savininkas Liutauras Čeprackas. Ir vis dėlto Liutauras ne tik storėja – naujoji realybė jį privertė pasukti galvą ir netgi padaryti tai, ko niekada buvo sau prisiekęs nedaryti.
Apie maisto gaminimą Vytautas Palavinskas, menininkės Nomedos Marčėnaitės draugas, galėtų kalbėti ilgai. Kaip ir apie kitą savo hobį – buriavimą. "Kai beveik mėnesį praleidi jachtoje, nori nenori išmoksti kažką pagaminti net iš kirvio koto", – juokiasi Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto dėstytojas.
Patiekalai iš aštuonkojo gali būti verti svarbiausios metų šventės. Egzotiškas jūrų gyventojas dabar dažniau negu anksčiau atsiduria ant lietuviško vaišių stalo, nes yra lengvai prieinamas – nuolat puikuojasi tarp kitų jūros gėrybių didžiosiose parduotuvėse. Parsinešus šviežią atšaldytą aštuonkojį namuose galima pasigaminti Viduržemio jūros pakrantės restorano vertą patiekalą, puikiai tinkantį net Kūčių vakarienei.
Gyvenimas taip susiklostė, kad daugelis esame uždaryti namuose, – jei ne tiesiogine, tai bent jau kelionių prasme. Pasiilgome įspūdžių, emocijų, skonių, bendravimo. Išeitį siūlo Kaune įsikūręs restoranas „Juodas“ – užsukite čia neskubėdami praleisti laiką ir pakeliauti po Azijos šalis, gomurį lepindami azijietiškais kvapais ir skoniais.
Rugsėjo pradžia – puikus metas mėgautis šviežio derliaus skanėstais: šviežiomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis. Nors, atrodo, užaugome jusdami saldžių lietuviškų pomidorų, traškių agurkų ar šviežutėlių bulvių skonį, jei idėjų pritrūktų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė siūlo išmėginti keletą nesudėtingų, bet skanių patiekalų receptų.
Rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo bei žinių, bet ir maisto šventė, kurią, grįžus po iškilmių mokykloje, vaikams galima suruošti namų virtuvėje. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė ragina šeimas šią progą smagiai paminėti drauge ir pasigaminti skanių bei sveikų skanėstų. 3 kulinarijos ekspertės pateikiamos idėjos ne tik padės sustiprinti vaikų organizmą, bet ir išspręs užduotį, kokių užkandžių jiems į mokyklą įdėti kitą dieną.