Quantcast

Depresija. Kaip padėti sau ir artimajam?

Depresija. Kaip padėti sau ir artimajam?
Kaina: 39 €
Jeigu jus daugiau nei dvi savaites vargina prislėgta nuotaika, negalėjimas patirti malonumo, jėgų trūkumas – gali būti, kad sergate depresija. Kartu gali būti ir įvairūs kiti skundai – stiprus nerimas, apatija, sutrikęs miegas, apetitas, savikaltė, kūno skausmai, motyvacijos trūkumas, mintys apie savižudybę arba savęs žalojimas.

Depresija yra pats dažniausias psichikos sutrikimas pasaulyje. Kiekvienais metais ja suserga maždaug 6-7 procentai žmonių, o per gyvenimą depresija suserga iki 20 procentų žmonių. Depresija yra labai sunki liga ir labai stipriai apsunkina žmogaus gyvenimą. Ji siejasi ne tik su kitais psichikos sutrikimais (socialiniu nerimo sutrikimu, generalizuotu nerimo sutrikimu, priklausomybėmis alkoholiui ar kitoms medžiagoms), bet ir su kūno ligomis, dažnai sukelia psichosomatinius skausmus. Depresija sutrumpina žmogaus gyvenimą tiek pat, kiek rūkymas.

Taip jau yra, kad depresijos simptomai – prislėgta nuotaika, apatija, jėgų trūkumas bei visuomenės stigmatizuojantis požiūris į psichikos sveikatą dažnai sutrukdo žmogui kreiptis pagalbos į specialistus, tad didelė dalis žmonių negauna gydymo ir kenčia nuo prislėgtos nuotaikos, stipraus nerimo ir kitų depresijos sukeltų simptomų.

Seminaras bus naudingas žmonėms, sergantiems įvairaus sunkumo ir tipo depresijomis.

Taip pat tiems, kuriuos vargina ilgai trunkanti prislėgta nuotaika (tokia būklė vadinama distimija), stiprus nerimas. Seminaras bus naudingas ir tiems, kurie vartoja medikamentinį gydymą ar lankosi pas psichoterapeutą, tačiau norėtų išmokti daugiau būdų sau padėti.

Taip pat seminaras bus naudingas ir depresija sergančių artimiesiems.

Jeigu sergate sunkia depresija su savižala ir mintimis apie savižudybę, ar yra psichozės simptomų, siūlome nedelsiant kreiptis į psichiatrą.

Seminare nagrinėjamos temos:

Trumpas teorinis įvadas - depresijos atpažinimas, priežastys, dažniausi skundai.Būdai padėti sau: mąstymo klaidos ir jų atpažinimas, savistaba, elgesio aktyvacija, darbas su kūnu – kūno terapija.Būdai padėti depresija sergantiems artimiesiems.

Mokymu metu bus:

Pateikiami įrodymais pagrįsti kognityvinės ir elgesio terapijos metodai.Taip pat bus naudojamasi ir kūno terapijos (angl.: body therapy) technikomis.Siūlomi konkretūs ir efektyvūs savipagalbos būdai, kaip galima sau padėti sergant depresija.Suteikiamos rekomendacijos, kaip galima padėti depresija sergančiam artimajam.Seminaro metu nebus diagnozuojamos depresijos ir skiriamas individualus gydymas, tačiau bus siūlomi pagalbos metodai, kuriuos galima derinti su medikamentiniu gydymu ar psichoterapija.

Seminaro vedėjai:

Gyd. psichoterapeutas Adomas Bieliauskas - kognityvinės ir elgesio terapijos praktikas, psichiatrijos rezidentas.Gyd. psichoterapeutas dr. Julius Neverauskas, turintis daugiau kaip 30 metų darbo patirtį su individualiais klientais. LSMU Elgesio medicinos instituto mokslinis darbuotojas, lektorius, Lietuvos kognityvinės terapijos ir Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijų prezidentas, „Žmogaus psichologijos instituto“ įkūrėjas.

Seminaro kaina iki 2021 balandžio 25 d. dalyvavimo kaina - 39 eur, vėliau - 59 eur.

Seminaro dalyviai po seminaro gaus lektorių pateiktą medžiagą bei seminaro vaizdo įrašą.Seminaras bus įrašytas ir jo dalyviai turės galimybę bet kada 6 mėnesius šiuo įrašu naudotis už jau sumokėtą kainą.

Visiems seminaro dalyviams prieš renginį (iš vakaro) iš el.pašto info@zmogausinstitutas.lt bus išsiųsta nuoroda jungtis į mokymus. Labai prašome pasitikrinti SPAM folderius, kad kartais laiškas su nuorodą nebūtų nukeliavęs ten. Jeigu nuorodos negausite, skambinkite tel. +370 610 31301 arba rašykite info@zmogausinstitutas.lt

Šio skelbimo galiojimo laikas pasibaigęs.

Peržiūrėkite kitus kategorijos Kursai, mokymai skelbimus.