Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną.
Vasaros savaitgaliais namų virykles keičia kiemuose, soduose ir stovyklavietėse rūkstančios kepsninės. Nors ant grotelių tradiciškai mėsos ir žuvies patiekalai, daržovės čia taip pat nusipelno garbingos vietos. Ar žinojote, kad daržovėms reikia ne mažiau kaitros nei mėsai, o skonį padeda atskleisti specialus marinatas?
Vienas didžiausių vasaros džiaugsmų – grilio patiekalų ruošimas lauke. Lietuviško prekybos tinklo "Maxima" maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalijasi patarimais, kaip meistriškai paruošti dūmais kvepiantį maistą.
Atėjus šiltajam iškylų sezonui visi skuba mėgautis kepiniais, gamintais ant laužo. Išsiilgti kepsniai bei šašlykai gardinami įvairiais marinatais bei prieskoniais kartais net nesusimąstant – daugiau naudos ar žalos daro pagardas.