- diena.lt inf.
- [2]
- [2]
- Teksto dydis:
- Spausdinti [3]
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir siūlo pasigaminti visiems puikiai pažįstamus patiekalus.
Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“. O kadangi tai bus mini „Calzone“, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.
O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet jį galima pasiimti ir su savimi į gamtą, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis.
Laidos vedėjai kviečia susitikti šeštadienį, 9 val., laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.
Perlenkta mini pica „Calzone“
Tešlai reikės:
600 g miltų
300 ml vandens (šilto)
15 g šviežių mielių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
22 g druskos
Įdarui reikės:
400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukšt. džiovintų bazilikų
Druskos
Sūrio mocarela
Čiorizo dešros
Išberti miltus ant darbo stalo ir suformuoti šulinėlį. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti. Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedu mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai
Biskvitui reikės:
300 g sviesto
170 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
140 g miltų
370 g farino cukraus
4 g kepimo miltelių
Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:
115 g cukraus
60 g cukraus sirupo
140 grietinėlės
120 juodojo šokolado
Žiupsnio druskos
200 g žemės riešutų
Glazūrai reikės:
300 juodojo šokolado
100 g aliejaus
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius.
Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.
Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.
Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.
Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Galerijos [15]
Nuorodos:
[1] https://www.diena.lt/%2Bdocument.location.href%2B
[2] javascript://;
[3] https://www.diena.lt/print/939769
[4] https://www.diena.lt/zymes/pica-2
[5] https://www.diena.lt/raktazodziai/perlenkta-pica
[6] https://www.diena.lt/raktazodziai/batoneliai
[7] https://www.diena.lt/raktazodziai/karameles-batoneliai
[8] https://www.diena.lt/zymes/receptai-3
[9] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/savaitgalio-pietums-perlenkta-pica-ir-karameles-bei-zemes-riesutu-batoneliai-939769?komentarai
[10] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/gardus-patiekalai-kurie-patiks-ne-vien-maziesiems-1150351
[11] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/gardus-patiekalai-kurie-patiks-ne-vien-maziesiems-1150351#comments
[12] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/pavasarines-darzoves-dovanos-patiekalai-smidru-1169062
[13] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/pavasarines-darzoves-dovanos-patiekalai-smidru-1169062#comments
[14] https://www.diena.lt/naujienos/ivairenybes/receptai/skanios-idejos-vaisiu-stalui-1167098
[15] https://www.diena.lt/galerijos
[16] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lyga-vilniaus-zalgiris-alytaus-dainava-40-1171245
[17] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/vilniuje-g-kirkilo-laidotuves-1171125
[18] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/sestoji-resc-ciklo-su-kandidatais-i-lietuvos-prezidentus-diskusija-1171030
[19] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/vilniuje-atsisveikinama-su-g-kirkilu-1170920
[20] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lietuvoje-prisnigo-1170905
[21] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/pirmieji-prezidento-rinkimu-kandidatu-debatai-1170836
[22] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/sniegas-vilniuje-pavasari-1170748
[23] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/econovus-teritorijoje-kilo-gaisras-1170704
[24] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/lygos-rungtynes-vilniaus-zalgiris-telsiu-dziugas-31-1170692
[25] https://www.diena.lt/galerijos/vaizdai/saulegrazu-sodinimas-tuskulenu-memoriale-1170675