Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje rengiamas seminaras ES Rytų partnerystės tema

2013-07-02 11:43
Vilniuje rengiamas seminaras ES Rytų partnerystės tema
Vilniuje rengiamas seminaras ES Rytų partnerystės tema / A. Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvoje antradienį prasideda aukšto lygio seminaras Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės tema. Krašto apsaugos ministerijos organizuojamas renginys yra vienas iš pirmųjų Lietuvai pradėjus pirmininkauti ES Tarybai.

„Bendradarbiavimas su kaimynais ir partneriais saugumo ir gynybos srityje yra viena esminių ilgalaikio stabilumo ir saugumo Europoje sąlygų. Todėl džiaugiamės, kad būtent šiai temai skiriamas Lietuvos pirmininkavimo pradžią žymintis renginys“, – pranešime spaudai teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Vilniuje dvi dienas vyksiantis seminaras suburs aukšto rango politikos formuotojus iš visų ES ir šešių Rytų partnerystės šalių bei ekspertus iš Europos išorinių veiksmų tarnybos ir ES karinio komiteto ir nevyriausybinių organizacijų, teigia ministerija.

Antradienį seminarą atidarys Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, pranešimus taip pat skaitys Europos išorinių veiksmų tarnybos vadovo pavaduotojas Maciejus Popowskis, Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas, ES karinio komiteto pirmininkas generolas Patrickas de Rousiers'as, Gruzijos gynybos ministras Irakli Alasania.

Seminare taip pat dalyvaus ir pranešimus skaitys kiti aukšto rango atstovai iš Lietuvos, Armėnijos, Lenkijos, Moldovos, Švedijos gynybos ir užsienio reikalų ministerijų.