Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje atidengta sėkmę nešanti skulptūra

2013-07-01 01:31
Vilniuje atidengta sėkmę nešanti skulptūra
Vilniuje atidengta sėkmę nešanti skulptūra / B. Barausko/BFL nuotr.

Geros energijos iš gero tinklo, kaip pats sakė, į naujausią savo darbą įkrovęs skulptorius Romualdas Kvintas Vilniui padovanojo dar vieną meno kūrinį. Tai 40 cm iš bronzos nulietas Sėkmės pilvas. Skulptūra buvo atidengta vienoje judriausių sostinės vietų – Gedimino prospekto ir Vilniaus gatvės sankirtoje.

Pasak skulptoriaus, šis kūrinys yra sėkmės simbolis ir ją neš visiems, kurie jį palies. Pirmi tai padaryti pakviesti jaunieji verslininkai, jau įkūrę ar svajojantys įkurti savo verslą.

Vilniuje yra ir daugiau R. Kvinto darbų. Cemacho Šabado – daktaro Aiskaudos prototipo – skulptūra Rūdninkų skvere senamiestyje, vaikystėje ir paauglystėje Vilniuje gyvenusiam pasaulinio garso rašytojui, lakūnui, diplomatui Romainui Gary skirta skulptūra stovi Jono Basanavičiaus gatvėje. Tai – akis į dangų pakėlęs berniukas, besiruošiantis iš meilės savo draugei suvalgyti kaliošą. Mergaitė su skėčiu, puošianti skulptoriaus fontaną. Taip pat „Poetas A. Mickevičius“, Chlojė“, „Gyvybės medis“.

Jo darbų yra ir kituose Lietuvos miestuose bei užsienio šalyse: „Mūšis“ (Trakai), „Šaltinis“ (Trakai), „Šeima“ (Slovakija), ), „Inkliuzas“ (Italija), „Gyvybės medis II“ (Olandija), Paminklas D. Dolskiui (Kaunas), paminklas Vytautui Kernagiui (Nida), „Žemaičių legendos“ (Telšiai).