Pereiti į pagrindinį turinį

Verkių regioniniame parke – Liepų žydėjimo šventė

2013-06-29 22:45
Verkių regioniniame parke – Liepų žydėjimo šventė
Verkių regioniniame parke – Liepų žydėjimo šventė / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Trečią kartą Verkių regioniniame parke surengta Liepų žydėjimo šventė.

„Medis liepa sumanytas apdainuoti neatsitiktinai. Verkių rūmų parkas, galima sakyti, yra liepų karalystė. Čia auga ir paprastoji mažalapė, ir karpytalapė, ir didžialapė. Kuriantis dvarui, matyt, buvo sumanymas užauginti būtent liepų parką“, - pasakojo Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos vadovė Vida Petiukonienė ir pridūrė, kad pasivaikščiojus po parką tampa akivaizdu, kad čia dominuoja liepos, kitų medžių – tik vienas kitas.

V. Petiukonienės teigimu, žydint liepoms parke gali pasijusti tarsi parfumerijos fabrike. Todėl esą ir kilo mintis tuo džiaugsmu pasidalyti su kitais ir pradėti rengti liepų žydėjimo šventę.

„Šie metai – dar ir tarmių metai, tai pamąstėme, kodėl nepasikvietus kolegų iš kitų parkų – Aukštaitijos, Žemaitijos, Dzūkijos, kad atstovautų savo regionams ir išryškintų savo krašto tarmes, dainas, pasakojimus, šokius, susijusius su liepa“, - sakė direktorė.

Šventės tradicijos, kaip sakė Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos vadovė, bręsta jau keletą metų. Pasak jos, norėtųsi, kad ši šventė taptų tradicine, nes ir erdvės jai plėstis yra užtektinai.

„Liepa susijusi ir su bite, ir su medumi, tik šiandien bitininkų neturime. Tiesa, buvo sumanymas, kad atvažiuotų bitininkai iš Dzūkijos, bet negalėjo atvykti. Bet kokiu atveju, tęsime šios liepų žydėjimo šventės tradicijas ir tikiu, kad ilgainiui ji tikrai taps tradicine“, - vylėsi pašnekovė.

Į Verkių rūmų parką šeštadienį popiet suvažiavo tautiniais drabužiais pasidabinę įvairių Lietuvos regionų atstovai. Jie dainomis, eilėmis, pasakojimais apie liepas džiugino susirinkusius šventės dalyvius.