Pereiti į pagrindinį turinį

Stilingiems vilniečiams – širdį glostantys komplimentai

2013-06-13 23:26
Stilingiems vilniečiams – širdį glostantys komplimentai
Stilingiems vilniečiams – širdį glostantys komplimentai / stiliukas.org nuotr.

Manote, kad nieko išskirtinio, nei vilkite kasdien, šiandien neapsirengėte? O staiga gatvėje prie jūsų prieina žavus vaikinas ir įteikia kortelę-komplimentą „Gerai atrodai“.

Savo tinklaraštį stiliukas.org daugiau nei metus kuriantys ir jame apie stilių rašantys Dovydas Kiauleikis ir šiuo metu Italijoje gyvenanti Sima Šilingytė ėmėsi naujo projekto-komplimento – įvertinti puikiai atrodančius vilniečius įteikiant jiems kortelę su užrašu „Gerai atrodai“.

„Mūsų blogas skiriasi nuo kitų. Tai labiau vieši pasikalbėjimai / pastabos apie madą, stilių ir panašiai. Tai gimė tiesiog iš susirašinėjimo e. laiškais. Paskui pradėjome rašyti blogą ir jis tapo gan populiarus“, - sakė D. Kiauleikis.

Naujojo projekto-komplimento idėja, pasak pašnekovo, gimė, kaip dažniausiai ir būna, – visai iš nieko.

„Iš tikrųjų pastebėjome, kad šiomis dienomis Vilniuje labai daug gražiai atrodančių žmonių. Yra daug moterų, kurios puikiai atrodo kasdien net eidamos į darbą. Ypač vyrai pasitempę, palyginti su tuo, kaip buvo prieš dvejus metus. Kartais eini gatve ir tiesiog žaviesi, kad štai Vilniuje netgi daugiau stilingų, madingų žmonių nei Romoje“, - šypsodamasis kalbėjo D. Kiauleikis. – O juk taip mėgstame skųstis, kokie mes maži ir kaip vėluoja pas mus visos tendencijos. Tad ir nutarėme: kodėl nepriėjus prie žmogaus ir nepasakius jam komplimento?“

Be abejonės, kiekvienam malonu išgirsti, kad gražiai atrodai. Ir kaip sakė projekto-komplimento bendraautorė S. Šilingytė, svarbiausia net ne pats drabužis, svarbu yra nepamiršti akcentų! Mažų detalių, kurios nukreiptų dėmesį nuo paprastų džinsų ir nutįsusio megztinio.

„Paprastos detalės, tiek plaukų garbana ar kitoks sušukavimas, rankinės rankena, batų raišteliai ar tiesiog žaismingos kojinės“, - vardijo ir patarimus dalijo S. Šilingytė.

Projektas prasidėjo vos prieš tris dienas – antradienį. Per šį laiką išdalyta apie 20 kortelių stilingiems vilniečiams. Jos bus dalijamos ir italams bei užsieniečiams Romoje.

Paklaustas, kaip reagavo jau jas gavę, D. Kiauleikis juokėsi, kad kuklumas vis dar žmogų puošia.

„Visi iki vieno nusišypso ir net juokiasi. Daug kas sako: „Ai, neverta(-as) aš“, - įspūdžiais dalijosi vaikinas.

Šio komplimento sulaukti gali kiekvienas: bet kokio amžiaus tiek moterys, tiek vyrai. Niekas nesako, kad būtina stengtis vien dėl įvertinimo, bet argi ne puikus stimulas pagaliau duoti laisvę savo fantazijai?!