Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinei šiąnakt nepavyks užmigti

2013-07-07 16:49
Sostinei šiąnakt     nepavyks užmigti
Sostinei šiąnakt nepavyks užmigti / Gedimino Bartuškos nuotr.

Nuo 18 val. po Vilniaus gatves, aikštes ir skverus pasklido dailės, muzikos, šokio renginys „Kultūros naktis“.

Šis renginys Vilniuje vyksta septintą kartą. Jame pasirodys ne tik Lietuvos menininkai, bet ir svečiai iš užsienio: Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Armėnijos, Čilės. Tiesa, renginiams sutrukdė vakare prasidėjusi liūtis.

„Kultūros nakties“ vizitine kortele vadinamas fortepijoninės muzikos maratonas, vykstantis Lukiškių aikštėje. Ir šiemet pagrindinis jo „kaltininkas“ – maestro Petras Geniušas. Grieš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos simfoninis orkestras, skambins jaunieji pianistai.

Pievoje prie Baltojo tilto net 6 valandas bus galima žiūrėti kiną – trumpo metro  istorijas iš Lietuvos ir viso pasaulio, muzikinius bei animacinius filmus. O pievoje priešais Šv. Onos bažnyčią bus demonstruojami naujausi lietuviški trumpametražiai filmai.

Tarsi iš senovinių paveikslų atgiję kostiumai leis iš arčiau pažinti dvaro gyvenimą. Dvi valandos iki vidurnakčio Radvilų rūmuose prasidėsiantis koncertas atidarys įspūdingą drabužių parodą ir pakvies į kelionę laiku nuo Renesanso iki šių dienų.

Prezidentūros rūmų kieme nuskambės choreografinė drama „Karmen“. Tai – bendras Tbilisio valstybinio muzikinio dramos teatro (Gruzija) ir „Moving Theatre“ (Didžioji Britanija) spektaklis pagal Georges‘o Bizet ir Rodiono Ščedrino muziką.

Gedimino prospekto ir Vilniaus gatvės sankryžoje užvirs keistos linksmybės – čia pasirodys gatvės artistai iš Čilės.