Pereiti į pagrindinį turinį

Skrydžiui į Briuselį pakilo pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas

Skrydžiui į Briuselį pakilo pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas
Skrydžiui į Briuselį pakilo pirmasis „Air Lituanica“ lėktuvas / A. Ufarto/BFL nuotr.

Itin kritikuotas oro linijų „Air Lituanica“ įkūrimas pasiekė finišo tiesiąją – sekmadienį, birželio 30 dieną, į dangų pirmajam skrydžiui pakilo šios bendrovės lėktuvas, rašo portalas 15 min. Tokiu būdu sostinės meras Artūras Zuokas įgyvendino vieną iš savo rinkiminių pažadų, o Vilnius turi nuosavas oro linijas. Beje, meras ir pats pirmuoju reisu patraukė į Briuselį. Iš viso pirmuoju reisu iš Vilniaus į Briuselį ketino skristi 72 keleiviai.

Į inauguracinio skrydžio šventę apžiūrėti lėktuvo ir išlydėti į Briuselį pirmojo skrydžio keleivių susirinko ne tik Vilniaus vadovai, bet ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Belgijos ambasadorius Peteris Lescouhieris, politikai, verslininkai.

Susisiekimo ministras R. Sinkevičius, sveikindamas visus susirinkusius, kalbėjo, kad ne kasdien tenka dalyvauti naujų oro linijų atidarymo šventėje, o ypač nacionalinių.

Kaip anksčiau rašė portalas LRT.lt, Tarptautinio Vilniaus oro uosto vadovas Gediminas Almantas sakė, kad nauja lietuviška bendrovė žada vykdyti skrydžius Lietuvai svarbiomis kryptimis.

„Kiekviena nauja bendrovė mums yra svarbi – tiek Vilniaus oro uostui, tiek Lietuvai. Ypatingai jei ji pradeda skraidyti tais maršrutais, kurie anksčiau nebuvo aptarnaujami iš Vilniaus oro uosto arba iš Lietuvos. Bendrovės „Air Lituanica“ pirmas skrydis numatytas į Briuselį. Tačiau jų artimiausiuose planuose yra dvi labai svarbios kryptys – Amsterdamas  ir Berlynas“, – sako G. Almantas.

„Air Lituanica“ į Amsterdamą žada skraidyti nuo liepos 8 d., į Berlyną – nuo rugpjūčio 5 d.