Pereiti į pagrindinį turinį

Policija sulaikė Vilniuje žmones apgaudinėjančius „kurčnebylius“

2013-06-30 11:51
Policija sulaikė Vilniuje žmones apgaudinėjančius „kurčnebylius“
Policija sulaikė Vilniuje žmones apgaudinėjančius „kurčnebylius“ / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Šeštadienio pavakarę portalo žurnalistai pastebėjo prieš eismą Vasario 16-osios gatve su įjungtais švyturėliais važiuojantį policijos automobilį, kuris pasukęs į Lukiškių gatvę sustojo ten esančioje aikštelėje.

Iš jo išlipę policijos pareigūnai sustabdė du asmenis ir ėmė apžiūrinėti šiukšlių konteinerius. Vėliau paaiškėjo, kad pareigūnų sulaikyti asmenys – tie patys, kurie gatvėse, apsimetę kurčnebyliais, iš žmonių prašo aukų.

„Sėdžiu „Coffe Inn“ Vilniaus gatvėje ir prieina prie manęs tamsaus gymio gal mano amžiaus (apie 30 metų) jaunuolis, rodo į ausį – neva jis kurčias, ir pakiša lapą, kuriame lietuviškai ir angliškai prašoma paaukoti kažkokiems kurčnebylių pažymėjimams. Tame lape taip pat surašytos sumos: 10, 40, 50 litų – neva kiek žmonės paaukojo. Viskas, ir neva žmonių parašai, surašyta tuo pačiu tušinuku, raštas irgi tas pats“, - pasakojo vienas įvykio liudininkų.

Vaikinas teigė atsisakęs jiems padėti, nes visu tuo nepatikėjo. Apsimetėliai išgirdę neigiamą atsakymą nupėdino ieškoti kitų „aukų“.

Policijos pareigūnai portalui patvirtino, kad sulaikyti asmenys iš tiesų gatvėse ir kavinėse prašė žmonių paaukoti kurčnebyliams, nors iš tiesų jie tokie nėra, o paaukotos sumos lieka jų pačių kišenėse.

Nusikaltėliai bandė atsikratyti tiesioginio įrodymo – lapelio, kuriame nurodytos sumos. Kaip tik minėtoje aikštelėje stovinčiuose konteineriuose apsimetėliai ir mėgino paslėpti įkalčius.

Į įvykio vietą buvo atvykę du policijos ekipažai, nusikaltėliai išvežti į nuovadą.

Portalas įspėja vilniečius neprarasti budrumo – gatvėse daug apsimetėlių, siekiančių pasipinigauti.