Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zuoko nuotykius bare, kai buvo užsipultas, tirs policija: pažėrė daugiau detalių

2023-01-18 08:29 diena.lt inf.

Artūras Zuokas pažėrė daugiau penktadieninio incidento Vilniaus bare detalių, pasidalijo kitų baro lankytojų užfiksuotais situacijos vaizdais.

L. Balandžio/BNS nuotr., stop kadras

„Už Vilniaus barų kultūrą! Ką gi, po vakar kreipimosi į policiją, sužinojome, kad bare dažnai vartotas klausimas apie bosanovą, buvo visiškai nesusijęs su muzikos stiliumi… Vakaro didvyris yra (ar kaip bent turėtų būti) solidus viešųjų ryšių agentūros UAB „Bosanova“ direktorius Vytautas Matulevičius“, – nurodė A. Zuokas, apribojęs galimybę postą komentuoti.

Pasak jo, Lietuvoje jau gana įprasta, kad „kiekvienas prisidirbęs veikėjas ar politikierius puola pagalbos į Putino glėbį, būtent toks yra V.Matulevičiaus postas jo facebook paskyroje“. Pastarojo įrašą apie incidentą A. Zuokas įvertino kaip bandymą ne viešai atsiprašyti, o bandymą regzti „naujas ir melagingas piaro versijas“.

Buvome priversti prie savo stalo klausytis jŪSŲ rusiškų keiksmažodžių (net keista, iš kur tiek žinote).

Politikas neigė, kad jų pokalbis vyko apie Krymą ar Rusiją, kaip tvirtina incidento iniciatorius. „Buvome priversti prie savo stalo klausytis jŪSŲ rusiškų keiksmažodžių (net keista, iš kur tiek žinote), politiškai orientuotų užgauliojimų ir, kas svarbiausia, kęsti žiauriai nepadorių gestų prieš mano žmoną, kuri reaguodama į provokacijas pradėjo filmuoti nemalonią situaciją“, – į jį užsipuolusį vilnietį kreipėsi A. Zuokas, dėkodamas baro lankytojams už atsiųstus jų nufilmuotus nemalonios akistatos akimirkas.

„Ir pabaigai. Mano pozicija aiški ir griežta: Ukrainos pergalė prieš Putiną ir Rusiją bus tik tada, kai bus atkurtos 1991 m. valstybės sienos, tame tarpe su Krymo pusiasaliu. Ir neabejoju, kad JAV, ES ir Lietuva padės Ukrainai pasiekti šią pergalę. Niekas neturi teisės perbraižyti sienų su tankais ar žaliaisiais žmogeliukais“, – reziumavo A. Zuokas.

Po pirmojo A. Zuoko posto, kurį iliustravo keiksmažodžiais prisodrintu vaizdo įrašu, V. Matulevičius feisbuke pateikė savo poziciją. Iš pradžių ją komentuoti leido, tačiau po to šios galimybės nebeliko.

„Vilniaus barų istorijos dažniausiai ir lieka baruose, tačiau šiandien ponas A. Zuokas nusprendė vieną paviešinti. Apačioje yra nuotrauka iš penktadienio, kuomet su p. Zuoku korektiškai diskutavau apie Vilnių ir buvusio mero nuotykius, nuklydimus ir klystkelius. Tiesa, kai kalba pasisuko pono Artūro poziciją Krymo okupacijos ir kitais Ukrainos klausimais, apie teistumą ir poną Drėmą, gerb. buvusio mero nuotaika subjuro ir agresija sukilo. Ponas Artūras ir porą riebesnių žodžių man ištarė, net pirštą sukti bandė. Na o tada prasidėjo video, kuris yra komentaruose, filmavimas. Ir tada atsirado postas su video, kuriame daug dramos ir skambių žodžių, bet ne ką mažiau ir nutylėjimų. Kokteilių ir karščiuotis gal ir mažiau reikėtų, bet tiesa irgi svarbu“, – teigė V. Matulevičius.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja portalui kauno.diena.lt teigė, kad pareigūnų A. Zuoko pareiškimas kol kas nepasiekė, nes jį pateikęs, kaip galima suprasti iš socialinių tinklų, per e.policijos portalą.

„Ten pareiškimai gaunami centralizuotai, vėliau skirstomi pagal kompetenciją komisariatams, o tai gali užtrukti kelias dienas. Gavus pareiškimą, jis registruojamas ir vyksta aplinkybių patikslinimas dėl įvykio, vėliau priimamas sprendimas pradėti ar atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą“, – nurodė J. Samorokovskaja.