Quantcast

Žiaurus Vilniaus oro uosto darbuotojų elgesys: automobiliu vaikėsi ir pervažiavo lapę

  • Teksto dydis:

Portalo redakciją pasiekė šokiruojantis vaizdo įrašas – Vilniaus oro uosto darbuotojai automobiliu vaikosi lapę, kuri, kaip paaiškėjo vėliau, buvo pervažiuota.

Šie vaizdai pasklido ir internete, o juos pamatę internautai negailėjo aštrios kritikos. „Galbūt aš kažko nesuprantu, bet nejaugi nėra kažkokio humaniškesnio būdo pašalinti gyvūną iš oro uosto teritorijos negu jį išgąsdinti ir pervažiuoti džipu?“ – piktinosi internautė Edita.

Portalui moteris pasakojo, kad tokį vaizdą oro uoste matė pirmą kartą, nors ir anksčiau pastebėdavo daugiau gyvūnėlių, kurie vaikšto po teritoriją.

Moteris tvirtino, kad už dešimties minučių atvažiavo antras džipas, pasiėmė kastuvą, įdėjo lapę į juodą maišą ir išsivežė.  „Vargšė lapė“, – liūdesio neslėpė Edita.

Portalo žurnalistai susisiekė ir su Vilniaus oro uosto atstovu spaudai Tadu Vasiliausku. Pasak jo, visa oro uostų organizacija pasisako prieš bet kokį žiaurų elgesį su gyvūnais. „Pirmiausia, reikia pasakyti, kad visa Lietuvos oro uostų organizacija pasisako griežtai prieš bet kokį žiaurių elgesį su gyvūnais. Kolegos savanoriškai yra įsitraukę į gyvūnų priežiūros organizacijų veiklą, buvo nemažai atvejų, kai atliekant darbinius procesus oro uoste – gyvūnų gerove kolegos rūpinosi savo iniciatyva, įtraukė kitus ir tai organizacija labai skatina“, – teigia atstovas spaudai.

Nėra kažkokio humaniškesnio būdo pašalinti gyvūną iš oro uosto teritorijos negu jį išgąsdinti ir pervažiuoti džipu?

Pasak T. Vasiliausko, incidentas užfiksuotas gegužės 6 dieną. „Apie šį įvykį ant vieno iš Vilniaus oro uosto orlaivių riedėjimo takų šiuo metu renkame visą informaciją, jau patys susisiekėme su atsakingomis tarnybomis ir pradėjome vidinį įvykio tyrimą. Laukinių gyvūnų ir paukščių kontrolės tvarka ir priemonės, kurias gali naudoti operatyviniai specialistai – aiškiai apibrėžtos mūsų tvarkose. Jei pasitvirtins aplinkybės, kad buvo veikiama specialiai prieš gyvūno gerovę bei neišnaudojant alternatyvių pavojaus oro uosto veiklai mažinimo ir saugumo užtikrinimo būdų, tokį elgesį vertinsime griežtai ir principingai“, – sako T. Vasiliauskas.

Anot atstovo spaudai, Lietuvos oro uostuose nuolat vykdoma prevencinė apsauga nuo laukinių gyvūnų. „Primename, kad oro uostuose nuolat taikomos prevencinės priemonės dėl laukinių gyvūnų kontrolės: garsinės patrankos, garsiniai signalai, specialios tvoros, aplinkinių teritorijų vandens telkinių ir žolės speciali priežiūra. Visa oro uostų teritoriją periodiškai tikrinama ir prižiūrima specialistų“, – teigia atstovas spaudai.




NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas pensininkas

piktas pensininkas portretas
Citata: ,, Pasak T. Vasiliausko, incidentas užfiksuotas gegužės 6 dieną. „ Apie šį įvykį ant vieno iš Vilniaus oro uosto orlaivių riedėjimo takų ....'' Riedėjimo takas tai nėra orlaivių pakilimo - nusileidimo takas, taip kad tą laputę pervažiavo ŽMOGUS, kuriame nubudo medžiotojo instinktas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip lengva teisti, nepagalvojat gal nenorėjo pervažiuoti. O gal lėktuvas leidosi. O jaigu tau lape išbėgtų prieš mašiną turbūt geriau į medį pasuktum.

Tiesa slypi anapus

Tiesa slypi anapus portretas
O kodėl Kymantaitė tyli?
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių