Quantcast

Žaibiška Vilniaus pareigūnų operacija: sulaikyti „turistai“ iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Areštinėje atsidūrė vagystėmis iš gyvenamųjų patalpų įtariami „turistai“ iš Ukrainos – penkios moterys (gimusios 1959 m., 1968 m., 1976 m., 1989 m. ir 1970 m.) ir vienas vyras (gimęs 1984 m.). Spalio 28 d. juos žaibiškai sulaikė Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai.

Spalio 24 d. apie 12 val. Ukmergėje, į moters (gimusios 1942 m.) į namo kiemą užėjo trys moterys, kurios pasiprašė vandens vaikui. Kai septyniasdešimt aštuonerių metų moteris įpylė vandens ir pabendravo su moterimis, grįžusi namo pasigedo 10 tūkst. eurų. Karštais pėdsakais tuo metu šių asmenų sulaikyti nepavyko.

Spalio 26 d. apie 14 val. Vilniaus r., Keturiasdešimt Totorių k., į vyro namo kiemą įsuko automobilis „Opel“ lenkiškais numeriais. Iš jo išlipo šešios moterys ir vienas vyras, kurie norėjo patekti į namus, suvaidinus epilepsijos priepuolį, tačiau jiems tai nepavyko padaryti. Sostinės kriminalistai, kruopščiai atlikę kompleksinius veiksmus (liudytojo apklausos, įvykio vietos apžiūra ir t. t.), suprato, kad šie atvejai susiję. Surinkus pakankamai informacijos, nustatė įtariamųjų buvimo vietą. Pasirodo, svečiai iš Ukrainos nuomojosi 3-jų aukštų butą už 100 eurų parai sostinės Senamiestyje. Kratos metu buvo rasta ir paimta ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai bei augalinės kilmės galimai narkotinė medžiaga „žolė“. Kriminalistai spėjo laiku, nes pastarieji buvo pasiruošę išvykti iš šalies.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d.). Bus kreipiamasi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šie asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Lietuvos Respublikos teritorijoje, todėl nukentėjusiųjų nuo šių asmenų prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-jo skyriaus tyrėjus, tel. 8 700 65372 arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
Šitas isgamas ant šakos pakabinti tegul kabo kol neišdzius.Matyt savo gimtineje vusus apvoge tai dabar Lietuvoje,,darbuojasi,,

Čia ukrai

Čia ukrai portretas
čia ramūs romai. :)

KKK

KKK portretas
Tikrai čigonai ir pajūryje jų būna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių