Quantcast

VST vadas: du per riaušes prie Seimo sužaloti pareigūnai vis dar negali grįžti į tarnybą

Visi per rugpjūčio 10-osios riaušes prie Seimo sužaloti policininkai grįžo į tarnybą, tačiau pora Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų vis dar dirbti negali.

„Visi yra grįžę į tarnybą. Traumos išsigydytos arba apsigydytos ir žmonės tarnauja“, – žurnalistams Seime penktadienį sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Jo teigimu, per riaušes buvo sužalota keliolika policininkų. Jiems policija yra pasiruošusi teikti ir psichologinę pagalbą, tačiau, anot generalinio komisaro, nė vienas tokios pagalbos nepasiprašė.

„Mes teikiame, reikalui esant, pagalbą, jeigu tokios reikia, bet nė vienas nepaprašė, nepareiškė, kad reikalinga būtų psichologinė pagalba, tiesiog visi grįžę į tarnybą ir pasiruošę vykdyti savo priesaiką“, – teigė šalies policijos vadas.

Kiek kitokia situacija VST – du šios tarnybos pareigūnai vis dar negrįžę į darbus dėl patirtų sužalojimų.

„Iš šešių sužalotų pareigūnų yra du sunkiai sužaloti, tai dar negrįžę į tarnybą, vienas iš jų dar nevaikšto po sprogimo (...) Vienam lūžusi rankos plaštaka, kuris negali vykdyti pareigų, kitas pareigūnas, kuriam po sprogimo buvo plėštinės žaizdos, negali dar vaikščioti“, – žurnalistams sakė VST vadas Ričardas Pocius.

Per riaušes sužaloti pareigūnai penktadienį Seime susitiko su parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Padėkojau savo ir Seimo valdybos vardu (...) Už jų pareigos jausmą, už tai, kad veikė profesionaliai ir už tai, kad saugojo parlamentą“, – teigė Seimo pirmininkė.

Į susitikimą atėję pareigūnai su žiniasklaida nekalbėjo – taip siekiama apsaugoti jų tapatybes.

„Vyksta tam tikras ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtai bandomos gauti pareigūnų, kurie dalyvavo aktyviojoje fazėje, duomenis, todėl mes ėmėmės šitų veiksmų, kad apsaugotume mūsų pareigūnus“, – sakė R. Požėla.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo, įtarimai šiuo metu pateikti 31 asmeniui, byloje yra 21 nukentėjusysis.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną prie Seimo nori rengti kitą didelę protesto akciją. Seimo vadovybė ir pareigūnai svarsto, kaip reikėtų išvengti galimumų neramumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matomai, kur nereikia buvo labai aktyvūs

Lauris

Lauris  portretas
VST Tarnyba yra gyvuliai kaip omonas geda R. Pociui. Jus tatys brovetes i mine zmoniu ir gavote dar gausite rugsejo 10 d bus dar daugiau zmoniu

antireklama

antireklama portretas
Atrodo, VST vadas nevykusiai bando reklamuoti lietuvišką mediciną. :) Maždaug, eikite skiepytis. :) O mes juk pamename, kokios lepios panelės tarnauja Lietuvos jėgos žinybose dar nuo Garliavos pogromo laikų, kai Venckienė sugebėjo primušti sambo čempioną. Tai gerai dar, kad cukriniai VST pareigūnai lietuje neištirpsta, jei garsinės petardos sprogimas sukėlė jiems plėštines žaizdas. :) Vienu žodžiu, bėkite visi skiepytis, kad Naujųjų metų naktį išvengtumėte plėštinių smegenų žaizdų nuo fejerverkų. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių