Quantcast

Vilniuje sulaikytas didelis cigarečių ir nelegalaus alkoholio krovinys

  • Teksto dydis:

Pakrančių apsaugos pasieniečiai Vilniuje esančiame garažų masyve aptiko beveik 46 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinį ir 181 litrą nelegalaus alkoholio.

Trims įvykio vietoje sulaikytiems vyrams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki septynerių metų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Trečiadienį pasieniečiai patikrino Vilniaus Karoliniškių mikrorajone esantį garažų masyvą. Jie turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamas nelegalus krovinys. 

Pareigūnai užklupo 50-ies ir 58-erių Vilniaus miesto ir rajono gyventojus, kraunančius maišus iš vieno garažo į automobilio „Opel Zafira“ bagažinę. Čia pat įkliuvo ir 36-erių  Panevėžio rajono gyventojas, prieš tai atvykęs automobiliu „Opel Zafira“.

Garaže rasta 13 tūkst. 660 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais, 25 tūkst. 370 cigarečių pakelių be banderolių ir 1290 cigarečių pakelių su Tadžikistano banderolėmis.

Garaže pasieniečiai dar aptiko alkoholinių gėrimų be akcizo ženklų. Tai buvo 60 „Beluga Noble Russian Vodka“ etiketėmis pažymėtų pakuočių po tris litrus bei litrinis butelis su užrašu „Kremliovskaja vodka“.

Apžiūrėję „Opel Zafira“ jame VSAT pareigūnai dar rado 2500 pakelių cigarečių su baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Vykdant patalpų ir automobilio apžiūrą 50-metis vilnietis pasieniečiams prisipažino, kad nelegalių rūkalų dar turi sostinėje esančiame savo bute. Čia pasieniečiai aptiko 2919 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ir 60 pakelių be banderolių

Per šį reidą iš viso sulaikyti 45 tūkst. 799 pakeliai 32-iejų rūšių cigarečių ir 181 litras nelegalaus alkoholio.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje padėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių