Quantcast

Vilniuje – melagingi masiniai grasinimai sprogdinti prokuratūrų, teismų, ministerijų pastatus

Dėl melagingų pranešimų apie esą užminuotas 13 teisėsaugos institucijų ir ministerijų policija antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, incidentai pradėti fiksuoti šiek tiek po 14 val. 

„Grasinamų laiškų sulaukė keli teismai, vienas iš jų – Konstitucinis. Taip pat Generalinė ir Apygardos prokuratūros, dvi ministerijos“, – vardijo Policijos departamento atstovas.

Vilniaus policijos atstovai papildė, kad tarp 14 ir 16 val. pranešta apie sprogmenį Vilniaus apskrities policijos komisariate, vėliau – Generalinėje prokuratūroje, Konstituciniame Teisme ir Vilniaus apygardos teisme. Taip pat jų sulaukė Ekonomikos ir inovacijų, Krašto apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo, Vidaus reikalų, Žemės ūkio, Teisingumo, Susisiekimo, Finansų ir Aplinkos ministerijos.

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė, visais atvejais gauti elektroniniai laiškai su grasinimais.

Pasak R. Matonio, iškart buvo imamasi visų saugumo priemonių – „Aras“ pareigūnai iš pastatų evakavo žmones, atliko patikrinimus. Prie visų nurodytų pastatų budėjo ugniagesių pajėgos, policijos pareigūnai ir medikai.

Jis BNS teigė, kad dėl žmonių evakavimo iš pastatų kartu su atvykusiais policijos pareigūnais sprendė pačios įstaigos, nes yra nuolat saugomos.

Visos institucijos yra saugomos ir realiai kažko padėti ten nelabai įmanoma.

Anot R. Matonio, niekur nebuvo įvestas planas „Skydas“.

„Visos institucijos yra saugomos ir realiai kažko padėti ten nelabai įmanoma“, – sakė Policijos departamento atstovas.

Jo teigimu, tai nereiškia, jog pareigūnai pranešimus apie sprogmenis galutinai vertino kaip melagingus – jie tikrino patalpas.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS sakė, kad iš jų pastato darbuotojai buvo evakuoti.

Dauguma jų, vadovų nurodymu, netrukus pratęsė darbą nuotoliniu būdu, likę šiuo metu jau yra grįžę į darbo vietas ir dirba kabinetuose, teigė ji.

Pasak prokuratūros atstovės, įvykis tiriamas nustatyta tvarka.

Dėl melagingo pranešimo pradėtas tyrimas

Patikrinus įstaigas, sprogmenų jose nerasta, pranešė Policijos departamentas.

Policijai patikrinus visas institucijas, jokių sprogmenų ar kitų įtartinų daiktų įstaigose nerasta. Evakuoti darbuotojai, patikrinus patalpas, galėjo grįžti į savo darbo vietas.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai melagingo specialiųjų tarybų iškvietimo, maksimali už tai gresianti atsakomybė – treji metai laisvės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Fasistinis Landzbergiu rezimas Lietuvoje TURI BUTI SUNAIKINTAS. Amerikos vaflesosus - iskarti. Rusija ateik greiciau.

ei, konservuoti chujasosai

ei, konservuoti chujasosai portretas
paimkit dar po raudoną draugo vyšnelę už lūpos.

jo

jo portretas
Gorienė Janutienė ir Orlauskas nors niekur neileidžiami tik Yutubej duoda vilti kad yra Lietuvoj žmoniu katri šnekėjo ir šnekės. Drasiai. Kap tikroj demokratinėj santvarkoj. Nebijodami valdžios. Kitep pasižiūrėjus i dabartine tvarka ir visokiu šiukšliu puolamus žmonelius tik varyt iš tokios šalies i kita pasaulio krašta kur akys mato.Kur tikrai galėtum pasakyt kad esi laisvoj šaly
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių