Quantcast

Vilniuje apdeginta Baltarusijos ambasados siena, į teritoriją pateko pašaliniai asmenys

Vilniuje apdeginta akmeninė Baltarusijos ambasados akmeninė siena, į teritoriją pateko pašaliniai asmenys.

Kaip skelbia Policijos departamentas, sekmadienį, apie 16.30 val., Mindaugo gatvėje, į Baltarusijos ambasados teritoriją pateko pašalinis asmuo.

Jis kieme nukabino Baltarusijos vėliavą ir vietoj jos pakabino nepriklausomos Baltarusijos vėliavą ir Ukrainos vėliavą.

Per apžiūrą ambasados teritorijoje rasti ir paimti trys buteliai su degiu skysčiu bei pastebėta apdegusi akmeninė siena.

Du vyrai – 27-erių ir 32-ejų – uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl užsienio valstybės simbolių išniekinimo.

Tas, kas nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino oficialiai iškabintą užsienio valstybės herbą ar vėliavą, Europos Sąjungos arba tarptautinės viešosios organizacijos vėliavą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Sekmadienį keli šimtai baltarusių Vilniuje protestavo prieš savo šalies režimo paramą Rusijai, praėjusią savaitę pradėjusiai karą su Ukraina.

Nešini arba apsigaubę Lietuvos, istorinėmis Baltarusijos ir Ukrainos vėliavomis, žmonės ratu būrėsi aplink mitingo pranešėjus sostinės Lukiškių aikštėje.

Viena iš Ukrainos puolimo krypčių buvo iš Baltarusijos, kur Rusija pastarosiomis savaitėmis laikė sutelkusi dešimtis tūkstančių karių, kaip teigė, pratyboms.

Susirinkusieji taip pat skandavo „Tegyvuoja Baltarusija“ ir „Šlovė Ukrainai“, o į mitingą atvykusi opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja ragino Vakarus Baltarusijos režimui įvesti „griežčiausias įmanomas sankcijas“ ir nelaikyti agresoriais eilinių baltarusių.

Vėliau Lukiškių aikštėje mitingavę baltarusiai nužygiavo prie Boriso Nemcovo skvero šalia Rusijos ambasados Lietuvoje prisijungti prie kitų protestuotojų, pasisakiusių prieš Rusijos agresiją Ukrainoje.

Čia dalis jų sudegino valstybinę Baltarusijos vėliavą ir baltarusiškus pasus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių