Quantcast

Vilnietis iš neteisėtos automobilių dalių prekybos užsidirbo milijoną

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje vyras kaltinamas ketverius metus neteisėtai vertęsis prekyba automobilių dalimis.

Skaičiuojama, kad vyras iš šios prekybos galėjo gauti daugiau kaip 1,1 mln. eurų pajamų, o valstybei nesumokėjo beveik 60 tūkst. eurų mokesčių bei 25,5 tūkst. eurų įmokų „Sodrai“, antradienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Iš Panevėžio kilęs, o pastaraisiais metais Vilniuje gyvenantis 41 metų V. V. į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų akiratį pakliuvo prieš dvejus metus.

FNTT Panevėžio apygardos valdybos pareigūnams kilo įtarimų, kad V. V. gali neteisėtai verstis stambaus masto komercine veikla jos neregistravęs Valstybinėje mokesčių inspekcijoje ir nemokėdamas mokesčių. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Siekiant ištirti beveik ketverius metus V. V. galimai vykdytą neteisėtą veiklą, buvo paprašyta informacijos iš kelių užsienio šalių bankų, tarptautinių siuntų gabenimo tarnybų, užsienio šalių teisėsaugos institucijų. Taip pat skirtos užduotys VMI ir FNTT specialistams atlikti ūkinės finansinės veiklos tyrimus “, – sakė bylai vadovavusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Jolita Pocienė.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad neteisėta prekyba V. V., kaip įtariama, užsiėmė 2011-2015 metais. Tyrimo duomenimis, įvairių automobilių detalėmis bei kita automobiline aparatūra jis prekiavo internetu, o pirkėjai pervesdavo pinigus į 10 sąskaitų, atidarytų įvairiuose Lietuvoje bei užsienio šalyse veikiančiuose bankuose V. V., jo žmonos bei dar trijų asmenų vardu.

Atliekantys tyrimą FNTT pareigūnai nustatė, kad vieną šių sąskaitų Lenkijos banke V. V. atidarė pasinaudojęs, kaip manoma, kito asmens suklastota asmens tapatybės kortele, todėl jam pareikšti kaltinimai ir dėl dokumento suklastojimo bei jo panaudojimo.

V. V. taip pat pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo. Įtariama, kad kaltinamasis, į savo bei dar keturių asmenų vardais atidarytas bankų sąskaitas gavęs neteisėtų komercinės veiklos pajamų, didžiąją jų dalį panaudojo vystydamas šį verslą, atlikdamas finansines operacijas, įsigydamas nekilnojamąjį turtą.

Jau atliekant ikiteisminį tyrimą, 2015 metų pavasarį, V. V. žmonos vardu registruoti du automobiliai buvo perregistruoti kitiems asmenims. Dėl tokiu būdu pažeistų laikinų nuosavybės teisės apribojimų V. V. taip pat pateikti kaltinimai.

Tyrimo metu atliekant kratas, V. V. namuose buvo rasta daugiau nei 1 tūkst. įvairios automobilinės įrangos, detalių. Paaiškėjo, kad dalis jos įvairiose užsienio šalyse buvo įregistruota kaip dingusi ar pavogta. Dėl navigacijos įrangos bei kitokios automobilinės aparatūros vagysčių Vokietijos pareigūnai atlieka ikiteisminius tyrimus, kuriuose V. V. yra apklaustas kaip įtariamasis.

Surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
ka ce apie kazkokius vargsus rasinejat,geriau rasykit,stai valdininkas uzsidirbo milijarda is kysiu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių