Quantcast

„Vilniaus vandenys“: žuvę darbuotojai buvo aprūpinti įranga dujoms nustatyti

  • Teksto dydis:

Trys žuvę „Vilniaus vandenų“ darbuotojai buvo patyrę profesionalai ir turėjo įrangą, įspėjančią apie dujų sankaupas, trečiadienį teigia bendrovė, dėl įvykio pradėjusi vidinį tyrimą.

„Šiai dienai galime konstatuoti tik tai, kad vykdydami planinius remonto darbus vandentiekio tinkle, visomis būtinomis saugos priemonėmis – tame tarpe ir įranga, nustatančia ir perspėjančia apie dujų sankaupą – žuvę bedrovės darbuotojai buvo aprūpinti“, – pranešime cituojamas „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Visas priemones jie turėjo ir buvo apmokyti jomis naudotis. Taip pat tai buvo patyrę mūsų bendrovės darbuotojai, į šį šulinį prieš tai lipę, jame dirbę ne vieną ir ne du kartus“, – teigia jis.

Turimais duomenimis, darbuotojai žuvo užtroškę vandentiekio šulinio šachtoje išsiskyrusiomis sieros vandenilio dujomis. Vienam darbuotojui praradus sąmonę, kiti du puolė jo gelbėti ir žuvo patys.

Pasak bendrovės vadovo, nėra aišku, kodėl tokia didelė dujų koncentracija susikaupė ne nuotekų, o vandentiekio tinkle.

Bendrovė teigia pasiūliusi žuvusiųjų šeimoms padengti laidotuvių išlaidas ir perimti laidotuvių organizavimo rūpesčius bei žada jiems palaikymą ateityje.

Valstybinė darbo inspekcija šiai nelaimei tirti sudarė specialią komisiją iš penkių Darbo inspekcijos atstovų. Komisija sudaryta atsižvelgus į tai, jog įvykusi nelaimė yra neeilinė.

Nelaimė Vilniaus rajone, Tuščiaulių kaime, įvyko antradienį apie devintą ryto. Pirminiais duomenimis, vykdant planinius vamzdyno montavimo darbus, šulinyje dujomis apsinuodijo ir sąmonę prarado vienas darbuotojas, du jo kolegos nusileido į šulinį vyro gelbėti ir taip pat apsinuodijo vamzdyne susikaupusiomis dujomis.

Atvykę gelbėtojai ištraukė maždaug keturių metrų gylyje buvusius vyrus, buvo bandoma juos gaivinti, tačiau gyvybių išgelbėti nepavyko.

Žuvo 51, 53 ir 65 metų amžiaus darbuotojai. Taip pat dujomis apsinuodijo vienas ugniagesys gelbėtojas, jis atsidūrė ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Putinas čia kaltas...

?

? portretas
Sunku patikėti, kad profesionalai šiaip sau sukrito.:(
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių