Quantcast

Vilniaus taksi verslo tamsioji pusė – šimtai tūkstančių nuslėptų mokesčių

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) baigė ikiteisminį tyrimą dėl dviejų to paties asmens per statytinius valdomų Vilniaus taksi bendrovių, kurios per kelerius metus galėjo nuslėpti beveik 212 tūkst. eurų mokesčių.

FNTT pranešė, kad viena iš įmonių darbuotojams mokėjo simbolinius atlyginimus, o taksi vairuotojai, neapskaitę iš keleivių gautų pajamų, kas savaitę už taksi dispečerinės paslaugas įmonei turėjo mokėti vadinamąjį abonentinį 35 eurų mokestį, kuris oficialiai apskaitomas nebuvo.

Teigiama, kad vidutiniškai vienoje bendrovėje dirbo 47, kitoje – 45 darbuotojai. Nors su jais viena iš bendrovių buvo sudariusi sutartis, tačiau oficialiai mokėjo tik simbolinį atlyginimą. Vairuotojai algą išsimokėdavo patys – iš keleivių surinktų pinigų. Iš šių lėšų buvo dengiamos kuro ir kitos eksploatacinės automobilių išlaidos, jokia apskaita nebuvo tvarkoma.

Beje, vairuotojai vienoje iš bendrovių buvo įdarbinti, tarkime, 0,25 etato, daugeliui jų bendrovė fiksuodavo pravaikštas arba įrašydavo, kad jie ilgą laiką serga.

FNTT teigimu, įmonių buhalterijose 2011 ir 2012 metais nebuvo apskaitytas kuro įsigijimas ir jo sunaudojimas, nefiksuotas taksi automobilių draudimas ir kitos eksploatacinės išlaidos, nepildyti ir nesaugoti taksi automobilių kelionės lapai, nefiksuoti techniniai (spidometro, taksometro) parodymai, nebuvo duomenų apie kelionių maršrutus ir taksi automobilių ridą, nerodytos gautos įplaukos pagal taksi automobilių taksometro parodymus, netinkamai apskaityti taksi kelionės kvitai.

Įtariama, kad šešėlinis verslas buvo vykdomas įmonės direktoriais įdarbinus jose dirbančius vairuotojus. Pavyzdžiui, vienai iš bendrovių kurį laiką vadovavo ir 22-ejų metų jaunuolis, ir įmonės administratorė. Ilgą laiką viena iš įmonių skelbėsi Vilniaus mieste teikianti paslaugas pigiausiai.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo yra pareikšti 4 asmenims. Vieno iš jų 183 tūkst. eurų vertės turtas yra areštuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Tai gal reikia sumažinti mokesčius iki normalaus dydžio, nereikės jų slėpti? Dabar pašalpiniams visokiems tik išmokos, už pašalpinių prigimdytų vaikų užauginimą - oho kiek žadama mokėti, o iš kokių pinigų - iš dirbančiųjų ir verslo? Jei iš dirbančiojo uždirbtų pinigų beveik pusė atimama mokesčiams, o juk jiems irgi reikia gyventi ir savo vaikus auginti? PVM padidino, atseit krizė, o sumažinti tai pamiršo? Įdomi situacija - daugybė visokiausių pašalpų, išmokų, lengvatų, kompensacijų, gyvenimas iš pašalpų jau tapo gyvenimo būdu, o dirbančiųjų mokesčių dydis nerealus? Tai gal sumažinti mokesčius, o pašalpiniai tegul eina dirbti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių