Quantcast

Vilniaus rajone sulaikyti trys nelegalai iš Gruzijos

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos. Jie neteisėtai kirto sieną iš Baltarusijos ir atėjo iki Kenos geležinkelio stoties prieigų.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai gavo informacijos iš Kenos stotyje dirbusio geležinkelininko. Vyras pranešė pastebėjęs tris įtartinus asmenis, pasirodžiusius netoli stoties esančiame miškelyje. Kenos pasieniečių sargyba tarnybiniu automobiliu nuvyko į nurodytą vietą ir čia sulaikė tris vyrus.

Pasak VSAT pranešimo, paaiškėjo, kad tai savo šalies pasus turėję 23-ejų, 24-erių ir 28-erių Gruzijos piliečiai. Jie neturėjo vizų, suteikiančių teisę patekti į Šengeno erdvę.

Netrukus buvo aptikta vieta, kurioje nelegalai, įtariama, pateko į Lietuvą. Ji yra Vilniaus rajono Užtilčių kaimo prieigose. Nuo čia iki gruzinų sulaikymo vietos yra apie 7 kilometrus. Gali būti, kad gruzinai specialiai stengėsi ateiti kuo arčiau geležinkelio - taip jiems būtų lengviau orientuotis nežinomoje vietovėje, palei bėgius paprasčiau judėti į Lietuvos gilumą ir nepasiklysti.

Pareigūnai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 154 nelegalus iš Gruzijos



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
O tai kur tamožnia su pasieniečiais,turėjo ant sienos pagaut.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių