Quantcast

Vilniaus rajone nustatyti penki pažeidėjai, gaudę žuvį draudžiamu užkabinamuoju būdu

  • Teksto dydis:

Savaitgalį vykdydami akciją „Lydeka“ Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Vilniaus rajone, ties Buivydžių kaimu, Neries upėje sulaikė penkis asmenis, žvejyboje naudojusius draudžiamą žvejybos būdą ir neteisėtai sugavusius 4,2 kg kuojų bei šapalą.

Pažeidėjams bus skirtos baudos, taip pat reikės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

„Sulaikyti asmenys žuvį gaudė draudžiamu užkabinamuoju būdu. Tai toks būdas, kai žuvis gaudoma kabliu ar kabliuku už bet kurios kūno dalies išskyrus galvą. Pažeidimą padariusiems asmenims bus taikoma administracinė nuobauda iki 300 eurų su pažeidimo įrankių konfiskacija. Taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 163 eurus“, – sako Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas.

Aplinkosaugininkas primena gyventojams, pastebėjus žvejybos pažeidimus nepamiršti kreiptis AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112. „Pranešti apie pastebėtus pažeidimus ypač svarbu ir dėl šiuo metu besitęsiančio lydekų neršto, kai jos yra labiausiai pažeidžiamos“, – teigia S. Mikėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet kuri buda

Bet kuri buda portretas
galima laikyti uzkabinamuoju,isskyrus tinklus ir elektra.

senis

senis portretas
mažos baudos ,reiktu kad būtu tokios kad pažiūrėjus į brakonierišku būdu sugautą žuvį trauktu vemt.

123

123 portretas
Ir as noriu taip gaudyti zuvi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių