Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus policija sulaikė mokytoją ir bendraklasius terorizavusį mokinį

2013-10-09 09:47 diena.lt inf.
Mokyklų pertvarka: Kaune atsiras B. Brazdžionio mokykla
Mokyklų pertvarka: Kaune atsiras B. Brazdžionio mokykla / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai Vilniuje, Lazdynų rajone, tėvų namuose sulaikė 18-metį moksleivį, kuris nuolat įžeidinėdavo bei terorizuodavo mokytoją ir bendraklasius, rašinėdavo įžeidinėjančio ar grasinančio pobūdžio žinutes.

Mokinys svaidydavosi negražiais epitetais mokytojui ir klasės draugams, vartojo necenzūrinius žodžius - grasino susidoroti, nužudyti, sudeginti mokytojos automobilį ir išprievartauti jos vyrą. Bendraklasiui grasino supjaustyti kaktą. Be to, skleisdavo nepakantumą kitos tautybės bendramoksliams.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, sulaikytasis turi psichologinių problemų, nesutaria su moksleiviais ir mokytojais.

Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistės su jaunuoliu yra dirbusios ir anksčiau - rengdavo profilaktinio pobūdžio pokalbius dalyvaujant motinai. Jaunuolis yra keitęs mokyklą.

Šiuo metu dėl moksleivio elgesio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnį - grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas.

Asmuo, padaręs šį nusikaltimą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.