Quantcast

Paaiškėjo BMW gaudynių Vilniaus gatvėse priežastis: su įkalčiais sučiupta nusikalstama grupuotė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniuje vairuotojų smalsumą pakurstė neeilinis įvykis – vyko gaudynės, policijos pareigūnai iš mašinos ištraukė vyrą. Paaiškėjo, kad tokių veiksmų teisėsauga ėmėsi ne atsitiktinai – dėl nusikaltimų sulaikyta penkių asmenų grupė.

Kaip teigiama, sostinės pareigūnai iš rinkos išėmė 37 kg kanapių ir jų dalių. Sulaikytiesiems įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinės medžiagos kiekiu, neteisėto disponavimo šaudmenimis ir kitų nusikalstamų veikų.

Policijos pareigūnai, gavę duomenų apie asmenis, įtariama, besiverčiančius neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu Vilniuje bei kitose apskrityse, ėmė aktyviai domėtis jų akiratin patekusiais asmenimis ir nustatė, kad šie asmenys kilę iš Tauragės, šiuo metu gyvenantys Vilniuje.

Pareigūnai nustatė asmenų ryšius, bendravimo schemas, jų gyvenimo būdą, ryšius užsienyje bei naudojamas transporto priemones.

Surinkus pakankamai duomenų apie daromą labai sunkią nusikalstamą veiką bei juos darančius asmenis, nuspręsta juos sulaikyti.

Turint informacijos, kad asmenys gali būti ginkluoti bei aktyviai priešintis sulaikymams, į pagalbą pasitelkti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Bandant sulaikyti vieną grupuotės narį, vairavusį automobilį BMW, pastarasis nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir dideliu greičiu spruko Vilniaus gatvėmis.

Siekiant sulaikyti bėglį, „Aro“ pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą. Ukmergės gatvėje besipriešinantis asmuo buvo sulaikytas.

Vilniuje ir Tauragėje iš viso sulaikyti penki asmenys, jų gyvenamosiose patalpose bei automobiliuose atliktos kratos, per jas pareigūnai išėmė daugiau kaip 100 šaudmenų, narkotinių medžiagų – kokaino ir kanapių, taip pat nemažą sumą eurais.

Prokuroras, įvertinęs įtariamuosius charakterizuojančius duomenis, nusikalstamų veikų sunkumą ir pavojingumą, kreipėsi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo keturiems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: narkotikaikokainaskanapės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Kiek imanoma vartotojams brukama degtinė , tačiau permainu nesustabdysi ...

ginklas buvo panaudotas

ginklas buvo panaudotas portretas
a tai kodel sustriakas vis dar gyvas ? i galva taikyt reikejo procesoriu isjungt i vsio....daba po teismus tasytis...valdiska kose juos maitint a jie dar piktus laiskus briuselio kopustams rasys... ner banditelio i ner problemos...

37kg

37kg portretas
cia gi savoms reikmems... giminems draugarms artimuju vaikams ka depresija nesirktu kai nuotoliniu budu agzaminus laiko... a vdrug da nekurie seimo nariai dar uzsuks ta butinai reik turet kilogramu bent 30 atsargai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių