Quantcast

Vilniaus oro uoste sulaikytas pakaunės gyventojas: įtariamas nusikaltęs trijose šalyse

  • Teksto dydis:

Šiąnakt Vilniaus oro uoste sulaikytas pakaunės gyventojas, deportuotas iš Ispanijos už nusikaltimą, padarytą svetima pavarde. Pasieniečiai išsiaiškino ir, kodėl jis naudojosi suklastotu pasu – šio 35-erių metų asmens už panašius dalykus ieškojo ir Lietuvos, ir Suomijos teisėsauga. Pastaroji ji įtaria daugiau kaip pusšimčiu nusikaltimų.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai žinojo, jog penktadienį po vidurnakčio į sostinę iš Ispanijos reisu per Varšuvą bus grąžinamas Lietuvos pilietis, išsiųstas iš Ispanijos už padarytą nusikaltimą.

Nusileidus šiam lėktuvui, minėtą jo keleivį pasieniečiai pristatė į savo užkardą. Įgulos perduotame voke kartu su kitais grąžintais dokumentais rastas ir, kaip įtariama, suklastotas lietuviškas pasas. Pirminiais duomenimis, juo deportuotasis naudojosi Ispanijoje.

VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas buvo išduotas kitam asmeniui. Išsiaiškinta ir šia klastote besinaudojusio iš Ispanijos gražinto asmens tapatybė. Paaiškėjo, kad tai – 1986 m. gimęs Kauno rajono gyventojas, kurio paiešką pernai birželį paskelbė Kauno policija. Be to, nuo tų pačių metų gruodžio jo ieško ir Suomijos teisėsaugininkai. Jam yra išduotas Europos arešto orderis.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šis, pirminiais duomenimis, Domeikavos gyventojas pasislėpė nuo teismo, prieš kurį stojo dėl neteisėto disponavimo narkotikais be tikslo juos platinti. Pradėjus nagrinėti šią bylą, sulaukta ir teisinio pagalbos prašymo iš Suomijos, kurios teisėsaugininkai teigė įtariantys jį daugiau kaip pusšimčiu įsibrovimu į jų šalies gyventojų namus.

Besirengiant šį asmenį sulaikyti, jis nebepasirodė ir jo bylą nagrinėjančiame Kauno apylinkės teisme, dėl ko ir teko skelbti jo paiešką. 

Šiandien ryte šį Kauno rajono gyventoją pasieniečiai perdavė policijai.

Elijaus Kniežausko nuotr.

Pernai VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 1066 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Šiemet sulaikyti 35 tokie ieškomieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byvis

Byvis portretas
Tikrai Daryti Nusikaltimus Kitaip Neisgyvensi

Teismai paleidzia siuksles,kurie veliau

Teismai paleidzia siuksles,kurie veliau  portretas
Pridaro aibes zalos,ir nusikaltimu??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių