Quantcast

Vilniaus gatvėse – girtų vairuotojų virtinė: vienas tikino, kad promilės – nuo kramtomosios gumos

  • Teksto dydis:

Sekmadienio rytą žmonės nepabūgo girti sėsti prie vairo. Kas pusvalandį – po vieną neblaivų vairuotoją, praneša LNK žinios.

Lietuvos kelių policijos tarnyba dirba rimtai. Pūsti į alkotesterį Vilniuje, Drujos gatvėje, teko kone kiekvienam. Pravažiuoti nepatikrintas kai kas spėjo nebent tuomet, kai policininkai jau tiesiog  nebeturėjo rankų tikrinti – rašė protokolus. Jų – daug.

Tik įsibėgėjus reidui palei kelią netrukus ėmė driektis girtų mašinos. Pirmas įkliuvo „Volkswagen“ vairuotojas. Vyras nustebo, kai alkotesteris parodė 0,53 prom. Pasak vairuotojo, išvakarėse jis gėrė tik kelis šimtus gramų. Žmogus svarstė, kad promilės, ko gero, bus nuo kramtomosios gumos, kurią kramtė prieš pat jį sustabdant policininkams.

Netrukus policininkai sustabdė „City Bee“. Nuomojamos mašinos vaiuotojas pripūtė kiek daugiau nei 0,7 prom. Sėdimas girtam prie vairo vyrui gerokai kirs per kišenę – be baudos valstybei vairuotojas turės sumokėti baudą ir „City Bee“. Įmonė laikosi griežtos politikos ir taiko tik nulį promilių prie savo mašinų vairo. Baudą už sutarties nesilaikymą „City Bee“ neseniai pakėlė iki 3 tūkstančių eurų.

„Subaru“ vairuotojas įpūtė apie 0,7 prom. Vyras – pagiringas. Gavęs protokolą, žmogus itin nusiminė. „Volkswagen“ vairuotojas pripūtė beveik promilę ir blaivėsi labai lėtai. Per pakartotinį pūtimą pripūtė beveik tiek pat kaip ir pirmą sykį.

O 32-ejų vyras pirmu pūtimu pripūtė 1,7 prom. Antru – kiek daugiau nei 1.6 prom. Tai – vidutinis girtumas ir už jį jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Taip pat ir automobilio konfiskavimas. Vyras vaitavo BMW. 

Paskutinis sustabdytas girtas įpūtė apie promilę. Jis vairavo „Passat“ su taksi numeriais. Ant priekinio stiklo užkištas maisto išvežiotojo ženklas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Op

Op portretas
Vat ir parodo ant kiek visi girti važiuoja. Vienas reidas, vienoje vietoje, problemos nesprendžia. Didinti baudas. Lengvas girtumas už vairo 6 mėn laisvės apribojimas ir mašinos konfiskavimas.

Anonimas

Anonimas portretas
daugiau tokiu reidu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių