Quantcast

Verslininkas S. Rachinšteinas suimtas mėnesiui

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį mėnesiui leido suimti PVM sukčiavimo byloje įtarimų sulaukusį verslininką Sergejų Rachinšteiną.

„Kitiems įtariamiesiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galbūt valstybei nesumokėto ir apgaule įgyto daugiau nei 5 mln. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Tyrimas pradėtas dėl įtariamo didelės vertės sukčiavimo, dokumentų klastojimo, trukdymo pareigūnų veiklai bei kitų galimų nusikalstamų veikų.

„Ikiteisminio tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad asmenys, įtariama, veikdami organizuotoje grupėje, 2017–2021 metais galbūt kūrė fiktyvias pridėtinės vertės mokesčiu apmokestinamų sandorių grandines, panaudodami, manoma, klastotus dokumentus“, – rašoma prokuratūros atsakyme BNS.

Kitiems įtariamiesiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Įtariama, kad jie apgaule galėjo išvengti didelės vertės turtinės prievolės – daugiau kaip 3 mln. eurų į valstybės biudžetą mokėtino PVM bei vienos įmonės naudai įgijo didelės vertės turtinę teisę į daugiau kaip 2 mln. eurų grąžintino PVM.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, trečiadienį Vilniuje atlikta 20 kratų, vykdomi kiti proceso veiksmai. Per kratas rasti ir paimti tyrimui reikšmingi dokumentai, laikmenos, rastas nemažas kiekis grynųjų pinigų, jų kilmė dar tiriama, skelbia FNTT.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tyrimas atliekamas ir dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai. FNTT neskelbia, kokiu būdu PVM sukčiavimo tyrime atsirado šis nusikaltimas. Už trukdymą pareigūnams asmuo gali sulaukti laisvės atėmimo iki dvejų metų.

S. Rachinšteinas buvo sulaikytas trečiadienį popiet. Anot LNK televizijos, pareigūnai į verslininkui priklausančias patalpas Šeškinės gatvėje atlikti kratų atvyko apie 14 valandą. Pati krata pastate, kuriame įrengtos komercinės ir gyvenamosios patalpos, truko apie valandą, apžiūrėti ir automobiliai.

2016 metais Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad S. Rachinšteinas yra kaltas dėl daugiau nei 700 epizodų kaltinimų ir nuteistas už sunkiausius finansinius nusikaltimus. Jam tuomet skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, vyras ją atliko pataisos namuose.

Sergejus Rachinšteinas/Redakcijos archyvo nuotr.

Tuomet teismai konstatavo, kad jis per fiktyvių įmonių tinklą galėjo legalizuoti apie 3 mln. eurų, pasisavinti per 400 tūkst. eurų PVM. Nusikaltimai įvykdyti 2000–2004 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:

: portretas
yid

ir

ir portretas
vel zydelis kaip nuolat issisuks juk jie visi vienodi su Hitler genais......-

Jonas

Jonas portretas
Manau klaida.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių