Quantcast

Vandens parke skendusios mergaitės šeima pateikė 400 tūkst. litų ieškinį

  • Teksto dydis:

Pernai vasarą „ Vichy“ vandens parke skendusios mažametės šeima pateikė 400 tūkst. litų ieškinį baudžiamojoje byloje, kurioje nagrinėjimos įvykio aplinkybės. Pirmąjį posėdį byloje antradienį surengė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Mažametės atstovai taip pat prašė bylą gražinti prokurorei, nes, jų manymu, byloje turėtų būti daugiau kaltinamųjų. Pasak jų, vaikui padaryta nepataisoma žala, košmarą išgyveno ir artimieji, kurie matė jos gaivinimą, šeimai iki šiol medikai teikia pagalbą.

2013 metų rugpjūtį mažametė mergaitė skendo viename iš atrakcionų, nes buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo savarankiškai iš jos ištrūkti. Įtarimai tarnybos pareigų neatlikimu ir sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo pareikšti valymo priežiūros paslaugas teikusios įmonės 52 metų darbuotojai Svetlanai Ruseckienei.

Kaip skelbė prokuratūra, moteris kaltinama, kad ji, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, pažeisdama specialias elgesio saugumo taisykles dėl neatsargumo netinkamai atliko savo pareigas ir dėl to sunkiai sužalojo žmogų.

„Aš laukiu teismo“, - BNS sakė S.Ruseckienė, paklausta, ar pripažįsta savo kaltę.

Tyrimo metu nustatyta, kad valymo darbams atlikti moteris kitiems dviem asmenims nurodė nuimti apsaugines groteles, dengiančias dvi vandens įtraukimo cirkuliacines angas. Tačiau būdama atsakinga už užduočių įvykdymą ir atliekamų darbų kokybę, jų nekoordinavo, o žinodama apie tai, kad vandens cirkuliacinės angos yra neuždengtos ne mažiau kaip penkias paras, nenumatė, kad tai gali sukelti pavojų vandens parko lankytojams, nors turėjo tai numatyti. Būtent dėl tokio neatsargumo ir įvyko skaudi nelaimė gausiai vaikų bei suaugusiųjų lankomame objekte.

Mažametės nukentėjusiosios gydymo išlaidoms atlyginti Vilniaus teritorinė ligonių kasa šioje baudžiamojoje byloje yra pareiškusi civilinį ieškinį – daugiau nei 5 tūkst. litų. Kadangi šis įvykis siejamas su visų parko lankytojų saugumo klausimais, todėl jį buvo patikėta tirti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams, o tyrimui vadovavo Vilniaus apygardos 1-jo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, besispecializuojantys sunkių ir labai sunkių nusikaltimų tyrime.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo, pažeidžiant specialias elgesio saugumo taisykles, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, už tarnybos pareigų neatlikimą – baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilites nuomone.

 Pilites nuomone. portretas
Manau is nelaimes pasipelnyti negrazu.Tokiem zmonem gerai gyvenime gali nesibaigti.Lazda turi du galus.Taip jau yra.taip atsitiko ir Kedziu seimai kurie kure baisia afera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių