Quantcast

Vaikų ligoninėje – žaibiška vos vienerių metų mergytės mirtis

Penktadienį vienoje socialinio tinklalapio grupėje pasirodė informacijos apie Vaikų ligoninėje Vilniuje staigiai mirusią vos vienerių metų mergytę. Informacijos autorė teigė, kad mažametės gyvybę pasiglemžė meningokokinė infekcija, nors ji neva buvo skiepyta. Medikų atstovai portalui patikslino, kad, pirminiais duomenimis, mergytė mirė nuo kitos infekcijos.

„Vilniuje paryčiais nuo žaibinės meningokoko infekcijos užgeso vienos mažos mergaitės gyvybė. Vaikas buvo skiepytas visais skiepais iki to amžiaus, tame tarpe – trys meningokoko vakcinos. Vakar (ketvirtadienį) vakare mergaitei užkilo temperatūra iki 40°, jį buvo nuvežta į ligoninę. Medikams jos išgelbėti nepavyko. Penktadienį 5 ryto tėvai neteko vaiko...“, – tokia informacija ėmė plisti feisbuke.

Portalui susisiekus su Vaikų ligoninės atstove Jolanta Normantiene ji patvirtino informaciją apie mergytės mirtį.

„Taip, tokį faktą patvirtinu, tačiau mirties priežastis nėra iki galo aiški. Informacija, kad vaikas mirė nuo meningokokinės infekcijos, buvo tik pradinė, dar iki galo neatlikti visi reikalingi tyrimai. Kol kas galiu pasakyti, kad vaikas mirė ne nuo meningokokinės infekcijos, o nuo pneumokokinės infekcijos“, – informaciją patikslino ligoninės atstovė ir pridūrė, kad pirmadienį galės pateikti daugiau žinių apie šį atvejį.

J. Normantienė pabrėžė, kad mažametės mirties priežastis – žaibinis sepsis.

„Žaibinio sepsio sukėlėjai gali būti kelių rūšių: ir meningokokas, ir pneumokokas. Konkrečiai šio mirties atvejo sukėlėjas bus patikslintas atlikus tyrimus“, – teigė pašnekovė.

Vaikų ligoninės atstovė patvirtino, kad mažametės mama teigė, jos vaikas buvo skiepytas nuo meningokoko.

Nuo meningokokinės infekcijos mirusiųjų per vieną parą atvejai yra laikomi žaibiniu sepsiu. Meningokokinis žaibinis sepsis prasideda, kai bakterinė infekcija, pramušusi visus organizmo atsparumo barjerus, patenka į kraują ir išnešiojama į visus organus. Esminis kriterijus yra antinksčių pakenkimas, prasidėjęs jų funkcijos – reguliuoti kraujo spaudimą – nepakankamumas.

Išgyventi žaibinę formą gali pavykti, jeigu ligonio kraujospūdis nenukrenta iki nulio, jeigu nors šiek tiek išlikusi antinksčių funkcija. Tokiu atveju ligoniui, be jau skiriamų antibakterinių vaistų, taikomos didelės hormonų dozės – jeigu bus atstatytas kraujospūdis, ligonis atgaus sąmonę, yra tikimybė, kad bus pasiekta antibakterinio gydymo rezultatų, kad žmogus išgyvens.

Be jau minėtų ligos simptomų, žaibinį sepsį išduoda tipinis odos bėrimas, įvairiose kūno vietose pastebimi susiliejantys, delno ploto dydžio ir mažesni bėrimai, kraujosruvos ant kojų, šlaunų, pilvo, ant sėdmenų. Šių kraujosruvų tuomet jau yra ir visuose organuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M. D. House

M. D. House portretas
Visi meluoja. Straipsnyje parašyta, kad "mama teigė", o tai nereiškia, kad tikrai vaikas suskiepytas buvo.... Ir tai sakau iš patirties. Pats skiepas ligą gali iššaukti tuo atveju, kai organizmas jau turi tą pačią ligą arba tada, kai yra autoimuninės ligos. Kitu atveju, jei suskiepytas sveikas organizmas, formuojasi būtent tai ligai įveikti skirtas imunitetas. Skiepas nereiškia, kad neužsikrėsit ta liga. Skiepas tik suteikia galimybę ir daug dideaniua šansus pasveikti, nes organizmas jau žino kaip kovoti, tiesiog kartais reikia palaikomosios amunicijos, t. y. antibiotikų, lašinių ir pan.

medikas

medikas portretas
vaikas buvo skiepytas ir nuo tos bakterijos , kuri pasiglemze mergyte. Visais skiepais skiepyta, manau, galejo butent tas skiepas ir issaukti zaibini sepsi .

Jurgita

Jurgita portretas
Antibiotikų ligoninė neturi.Sepsis gydomas antibiotikais stipriais.Leidimą leisti budinčiam gydytojui stiprius antibiotikus raštu turi duoti ligoninės vedėjas
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių