Quantcast

V. A. Kedžio liudijimai pripažinti melagingais

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Vytautas Andrius Kedys buvo kaltinamas dėl melagingų parodymų davimo, rašoma teismo pranešime.

V. A. Kedžiui buvo pareikšti kaltinimai, kad jis 2009 m. vasario 17 d. ikiteisminio tyrimo metu Kauno miesto apylinkės prokuratūroje davė melagingus parodymus apie tai, jog jis atvykęs pasiimti mažametės mergaitės į Stankūnų butą, jame matė Andrių Ūsą, taip pat 2012 m. balandžio 5 d. Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme davė parodymus apie tai, kad jis 2006 metų pradžioje atvykęs pasiimti mažametės mergaitės į Stankūnų butą, jame matė vien „triusikais“ apsirengusį bevaikščiojantį A. Ūsą.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo paaiškinimus, liudytojų parodymus bei byloje esančią rašytinę medžiagą, V. A. Kedžio kaltę visiškai įrodė. Nors kaltinamasis savo kaltę neigė, tačiau teismas jo  aiškinimus vertintino kritiškai, kaip siekį išvengti bausmės.

Skiriant bausmę teismas atsižvelgė į nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį, jo pobūdį, kaltinamojo asmenybę. V. A. Kedys padarė nesunkų nusikaltimą, teismo neteistas, yra pensinio amžiaus.

Teismas nusprendė V. A. Kedį pripažinti kaltu ir skyrė jam 8 MGL (1040 litų) dydžio baudą.

Nuosprendis per 20 d. gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gerai kad tik 1040lt gavo, o ne kokius 5 metus griezto. Nes musu teisejai greitai tokiu dalyku prisigalvoja

O kiek

O kiek portretas
Laimute su dukrele gaus is sio nevidono?

labai gerai

labai gerai portretas
šitaip dergt Laimą gali tik bukapročiai ir atmatos. Dar daugiau reikėjo bauduot.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių