Quantcast

Už veją miške gresia daugiatūkstantinis ieškinys

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono Bezdonių seniūnijoje miškų ūkio paskirties sklype jo šeimininkas dalį sklypo nupurškė cheminėmis medžiagomis dėl ko išdžiūvo pušies ir beržo jaunuolynas, praėjusiais metais nustatė Valstybinės miškų tarnybos Miškų kontrolės skyriaus Vilniaus teritorinio poskyrio pareigūnai

Pagal galiojantį vidinės miškotvarkos projektą, dėl medžių džiūvimo atsiradusiose aikštelėse buvo numatytas savaiminis miško žėlimas. Už jaunuolyno sunaikinimą miško savininkui skirta administracinė bauda. Savininkas su nuobauda sutiko, paskirtą baudą sumokėjo.

Šių metų liepą miškų pareigūnai vėl nustatė Miškų įstatymo pažeidimą šiame miško sklype. Sunaikinta miško paklotė 0,41 ha plote, nubrozdinti medžiai ir pasėta vejos žolė. Už šiuos pažeidimus skirtą administracinę baudą pilietis apskundė Vilniaus rajono apylinkės teismui.

Teisėjų neįtikino miško savininko nurodyti motyvai, kad ištisai freza sumalus miško paklotę, išlyginus gruntą ir pasėjus žolę, buvo siekta geresnio miško atžėlimo. Teismas nutarė piliečio skundą atmesti, o Valstybinės miškų tarnybos pareigūnų nutarimą administracinėje byloje palikti nepakeistą.

Artimiausiu metu miško savininkui bus pateiktas ieškinys dėl neteisėta veika padarytos žalos aplinkai atlyginimo. Numatoma, kad jis sieks ne vieną dešimtį tūkstančių litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių