Quantcast

Už merginos išžaginimą ir nužudymą čigonų taboro gyventojui gresia 10 metų nelaisvė

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį daugiau nei mėnesiui atidėjo baudžiamosios bylos nagrinėjimą dėl bejėgiškos būklės 21 metų merginos nužudymo, seksualinio prievartavimo ir išžaginimo.

Įtarimai dėl šių itin sunkių nusikaltimų pareikšti sostinės pakraštyje esančio ir kvaišalų prekyviete pagarsėjusio čigonų taboro gyventojui Artūrui Rynkevičiui. Kadangi nusikaltimus vaikinas įvykdė būdamas nepilnametis, griežčiausia jam gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Pirmasis posėdis neįvyko, nes į bylą neatvyko viena iš nukentėjusiųjų. Byloje A.Rynkevičiui yra pareikšti įtarimai dėl dar vienos merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo. Ši nukentėjusioji ir neatvyko į posėdį.

A.Rynkevičius pripažįsta, kad ne vienerius metus vartojo kvaišalus. Jaunuolis šiuo metu atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose už vagystes ir plėšimus. 

"Bendromis policijos pareigūnų bei medicinos specialistų pastangomis buvo nustatyta, kad 2011-2012 metų laikotarpyje Vilniaus miesto gyventojas, panaudojęs fizinį smurtą išprievartavo dvi merginas bei, siekdamas nuslėpti nusikaltimą, vieną iš jų itin žiauriai nužudė", - yra sakęs tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Baudžiamojoje byloje taip pat surinkta duomenų, kad šis nužudymas įvykdytas greta romų taboro esančiame miško masyve, sudavus ne mažiau kaip 80 smūgių, bejėgiškoje būsenoje atsidūrusi mergina buvo pasmaugta. 

Nukentėjusieji baudžiamojoje byloje pareiškė daugiau kaip 500 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Remiantis statistiniais duomenimis, Lietuvoje 2012 metais ištirti 129 išžaginimo bei 133 seksualinio prievartavimo atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brangute

brangute portretas
Tik 10 metu! Reiketu iki gyvos galvos!

to

to portretas
taip, turi sugrazinti, ir visu pirma tokiems idiotams kaip tu, kad genu nepaskleistum

valentinas1

valentinas1 portretas
Mirties bausmė turėtų būti sugrąžinta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių