Quantcast

Už kunigo R. Mikutavičiaus nužudymą kalintis V. Beleckas iš Lukiškių neištrūko

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas neleido Vlado Belecko perkelti iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į pataisos namus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį atėmė už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą nuteisto Vlado Belecko prašymą perkelti jį į pataisos namus, pranešė teismo atstovė spaudai.

Iki gyvos galvos nuteistas V.Beleckas bausmę atlieka Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Tai jau penktas kartas, kai jis prašosi iš jo perkeliamas, tačiau visi prašymai buvo atmesti.

2000 metais V.Beleckas nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kunigo ir kolekcininko R.Mikutavičiaus nužudymo ir jo meno kolekcijos vagystės organizavimą. Jis Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę atlieka nuo 1999-ųjų metų kovo, nes buvo laikomas suimtas dar iki nuosprendžio.

Sprendžiant klausimą dėl V.Belecko prašymo atsižvelgta į tai, kad jo padaryti nusikaltimai buvo pavojingi ir turėjo itin neigiamas pasekmes. Be to, savo kaltę nuteistasis pripažino tik prašydamas kalėjimo administracijos teikti prašymą dėl jo perkėlimo į pataisos namus.

Teismas atkreipė dėmesį, kad kalėdamas V.Beliackas pasižymėjo kaip linkęs pažeidinėti kalėjimo režimą - pas jį rasta uždraustų daiktų, du kartus jis buvo baustas už šiurkščius pažeidimus.

"Šios aplinkybės leidžia teigti, kad šiuo metu dar nėra pagrindo pripažinti, kad nuteistasis iš tiesų pasikeitė, todėl V.Beleckui pačios griežčiausios bausmės - laisvės atėmimo iki gyvos galvos, atliekamos kalėjime, tikslai, pakeitus bausmės atlikimo sąlygas, šiuo metu dar nebus pasiekti", - rašoma teismo pranešime.

Kauno kunigas, poetas, kolekcininkas 63 metų R.Mikutavičius nužudytas 1998 metų liepos 1 dieną.

Kunigas 1998 metų birželio 31-osios vakarą buvo įviliotas į svetimą butą. Ten jis apsvaigintas eteriu, po to žudikų automobilio bagažinėje nuvežtas prie Nemuno, kur dar gyvas buvo išrengtas, suvyniotas į tinklą ir nuskandintas. Nusikaltėliai iš kunigo buto pavogė įvairių meno vertybių, įvertintų milijonais litų.

Už kunigo nužudymą kartu su V.Belecku kalėti buvo nuteisti dar trys jo vyrai - Ivanas Kvaskovas, Artūras Daškovskis ir Valdas Puodžiūnas. I.Kvaskovas vėliau pasikorė pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
gal būt paslėpti turtai neduoda ramybės ,o gal negaunami malonumai ,bet kalėjimas visgi turėtu atlikti savo funkciją ,negalima gi rušiuoti kam gyvent , kam mirti ,kam duoti , kam įmti ,,,,sėkmės atgailauti.

kaunietis

kaunietis portretas
gaila kad nera mirties bausmes,susaudyt toki balvona
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių