Quantcast

Tvarkos per posėdį neužtikrinusiai Vilniaus teisėjai iškelta drausmės byla

  • Teksto dydis:

Tinkamos posėdžio tvarkos neužtikrinusiai Vilniaus apygardos teismo teisėjai Virginijai Švedienei iškelta drausmės byla.

Tokį sprendimą pirmadienį priėmė Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK), pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Anot komisijos, teisėja V.Švedienė neužtikrino pagarbos teismo posėdžio dalyviams. 

Teikimą Teisėjų etikos ir drausmės komisijai pateikęs Sergėjus Pankovas nurodė, kad "teisėjų kolegija, nagrinėdama apeliacinį skundą, pusbalsiu kalbėjosi tarpusavyje ir nekreipė dėmesio į dėstomą apeliacinio skundo esmę", o advokatė buvo priversta nutraukti savo pasisakymą, nes buvo ignoruojama.

Savo paaiškinime teisėja teigė, jog "apeliacinis procesas teismo posėdyje vyko įprasta tvarka". Ji neslėpė, kad posėdis užtruko, o laukiantys kito posėdžio dalyviai varstė salės duris, tačiau nepaaiškino, kodėl ji neatliko savo pareigos – užtikrinti tinkamą posėdžio vedimą ir tvarką.  

"Išklausius teismo posėdžio garso įrašo, teikėjo nurodyti teiginiai apie neetišką teisėjos elgesį pasitvirtino. Nustatyta, kad teismo posėdžio pranešėja buvusi teisėja V.Švedienė nesiklausė advokatės kalbos ir neužtikrino deramos pagarbos posėdžio dalyviams", - rašoma pranešime.

Komisija konstatavo, jog teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodekso nurodymą "pagarbiai išklausyti procese dalyvaujančius asmenis kaip to reikalauja įstatymas, dėmesingai reaguoti į jų prašymus ir siūlymus".

Iškeltą drausmės bylą toliau svarstys Teisėjų garbės teismas. Jis spręs, kokią nuobaudą skirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių