Quantcast

Tragiško gaisro Žirmūnuose kaltininką tirs psichiatrai

  • Teksto dydis:

Įtariamąjį tragiško gaisro sukėlimu Vilniuje, Žirmūnuose tirs teismo psichiatrai - bus atliekama teismo psichiatrinė ekspertizė, antradienį pranešė policija.

Kaip skelbė BNS, teisėsaugos pareigūnams pavyko nustatyti prieš aštuonerius metus daugiabutyje kilusio tragiško gaisro galimą kaltininką.

Pernai gruodžio pradžioje sulaikytam jaunam vyrui pareikštas įtarimas dėl tyčinio nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu. Per gaisrą žuvo šeši žmonės.

Įtariamasis šiuo metu yra suimtas, suėmimo terminas paskutinįjį kartą buvo pratęstas iki balandžio 19 dienos. Prieš kurį laiką Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo nusprendęs jį paleisti į laisvę ir nepratęsti suėmimo. Prokuratūra parašė skundą ir Vilniaus apygardos teismas žemesnės instancijos nutartį panaikino.

Pareigūnų teigimu, tyrimas sudėtingas, ateityje laukia daug darbo, name daug gyventojų - juos visus reikės apklausti, surasti 2007 metais butus išsinuomojusius asmenis.

Byla dėl tragiško gaisro kurį laiką buvo sustabdyta, anksčiau tyrė Vilniaus miesto apylinkės, paskui Vilniaus apygardos prokuratūra. Ir tada buvo nustatyti įtariamieji, tačiau kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Padegimai šiame name nesiliovė ir po 2007 metų - padegimus tyrė Vilniaus policija, šiuo metu bylą tiria prokuratūra ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Įtariama, kad vyras, kuris dabar suimtas dėl prieš aštuonerius metus kilusio gaisro, yra įvykdęs ir daugiau padegimų ir ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose. Tuose gaisruose žmonės nežuvo.

„Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai šiuo metu intensyviai atlieka šio sudėtingo ikiteisminio tyrimo veiksmus, siekdami nustatyti visas padaryto labai sunkaus nusikaltimo aplinkybes – jie turi pagrindo manyti, kad įtariamasis galėjo įvykdyti daugiau tyčinių padegimų“, - rašoma policijos pranešime.

Manoma, kad vyras buvo sukėlęs ir dar vieną gaisrą, be 2007 metais kilusio gaisro, Žirmūnų gatvės 93–iajame.

Pernai gruodžio pradžioje užsidegus sendaikčiams daugiabučio laiptinėje, iš jo evakuota dešimt žmonių.

Atvykus ugniagesiams, daugiabučio namo pirmo aukšto laiptinėje prie lifto degė sukrauti sendaikčiai, buvo uždūminta laiptinė. Per gaisrą apdegė lifto durys, koridoriaus durys, durys, vedančios prie šiukšlių išmetimo vamzdžio. Aprūko pirmo, antro ir trečio aukšto laiptinė.

Iš dūmų pilnos laiptinės evakuoti šeši žmonės, iš butų viršutiniuose aukštuose evakuoti dar keturi, iš jų vienas vaikas. Tris žmones apžiūrėjo greitosios medicinos pagalbos medikai, tačiau pagalbos neprireikė.

Didelis gaisras šiame daugiabutyje buvo kilęs 2007 metais kovo 11-osios paryčiais. Be šešių žuvusiųjų, dar 23 gyventojai buvo traumuoti.

Tarp žuvusiųjų buvo poetas ir scenaristas Mantas Gimžauskas, fotografas ir poetas Remigijus Audiejaitis, buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

Tąsyk ugniagesiai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai, o namo avariniai išėjimai užversti šiukšlėmis ir įvairiais senais rakandais.

Šiuo metu daugiabutyje veikia bendrija, bendrosios patalpos stebimos vaizdo kameromis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nėra jokios prevencijos

Nėra jokios prevencijos portretas
Pavilnyje siautėja Milius, nuo paauglystės serga maniakine piromanija, padeginėja apkvaitimo būklės būdamas, nesuvokia, ką daro, gimdytojai - du narkomanai, tėvas - epileptikas, mama - degradavusi strumos patologijų sudarkyto protelio narkomanė, transvestitas, patologijų turi labai daug, šeimoje - incestas, todėl vaikai labai išsigimę, dozes susileidžia nelegaliai. Be to, tam Miliui Vismantui išduotas ir medžioklinis šautuvas kaip medžiotojų būrelio nariui Viloniuje...ko dar norėt? Narkomanai, iromanai vaikštinėja su šautuvais po sostinę, Pavilonį, eina į medžiokles - juk jai kas nutinka - kaltas kas? Gal gimdytoja - transvestitas Dalė? Ar iškrypėlis senelis? Ar incestu užsiimantys giminės? Kodėl tokie nefiksuojami kaip būdavo TSRS laikais - jie visi registruoti, identifikuoti, ginklo tokiems neduodavo, o čia kas? Sulaukia, kol atsiras 6 ar daugiau nužudytųjų ir tik tada po kažkelinto kažkurio prokuroro apsisprendimo tik tuo atveju, jei bus nušauta jo duktė, duos nurodyma tirti bylikę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių