Quantcast

Tragedija iškart po krikštynų: kalbėdami apie vaiko netektį, medikai sunkiai renka žodžius

  • Teksto dydis:

Tik pakrikštytas pusės metų kūdikis patyrė sunkią galvos traumą. Sudervėje mažylis iškrito iš vežimėlio, keliant jį laiptais, nes nebuvo prisegtas saugos diržais.

Kaip praneša LNK, sužalotą vaiką tėvai į ligoninę vežė patys.

Jis buvo skubiai nuvežtas į gydymo įstaigą, tačiau čia jo gyvybė užgeso.

Kalbėdami apie vaiko netektį, medikai sunkiai renka žodžius. „Tiek gydytojams, tiek personalui yra labai netikėta. Labai skaudu. Konkrečiu atveju, tai buvo ypatingai sunki trauma, kuri, deja, nebuvo suderinama su gyvybe“, – sakė Santaros klinikų Vaikų intensyvios terapijos gydytoja Edita Poluziorovienė. 

Kaip pranešė Policijos departamentas, 2020 metais gimęs mažametis mirė šeštadienį apie 6.50 val. klinikoje. Mažyliui netrukus turėjo sueiti šeši mėnesiai. Penktadienį apie 16 val. Vilniaus rajone tėvams keliant vežimėlį laiptais vaikas iš jo iškrito neprisegtas apsauginiais diržais. Nelaimė įvyko po vaiko krikštynų. „Visokių nelaimių būna, tikrai baisi nelaimė. Ar yra kieno kaltės, tyrimo eigoje bus nustatyta. Abu tėvai buvo blaivūs“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Alvydas Valiukevičius. 

Aplinkiniai LNK nedaugžodžiavo, tačiau sakė, kad tai baisi tragedija. Kunigas apie nelaimę kalbėti nelinkęs. Anot jo, krikštynose dalyvavo šeimos nariai. 

Mes vaikams traumos sunkumą vertinam pagal aukštį, vaiko ūgį. Šiuo atveju, tai prilygo labai dideliam aukščiui.

Sužalotą kūdikį tėvai nusprendė į ligoninę vežti patys. Dideliu greičiu lekiantis automobilis sustabdytas pareigūnų. Šoko ištiktas vyras paaiškino, kas vyksta, pareigūnai nusprendė su švyturėliais palydėti juos iki ligoninės. Tuomet atrodė, kad vilties dar yra. 

„Jis atrodė gana stabilios būklės, buvo įvertintas kaip vidutinio sunkumo. Jis buvo sąmoningas ir verkė. Traumos sunkumas, deja, ryškėjo labai staigiai, kas ir yra būdinga mažiems vaikams“, – sakė gydytoja E. Poluziorovienė.

Staigiai pablogėjus būklei, medikams mažylio atgaivinti nepavyko. Medikai tikslina, kad vaikas krito iš maždaug metro aukščio.

„Mes vaikams traumos sunkumą vertinam pagal aukštį, vaiko ūgį. Šiuo atveju, tai prilygo labai dideliam aukščiui“, – sakė medikė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistams tėvai nebuvo žinomi. Jie jauni, tvarkingi, augino tik vieną vaiką. Jiems buvo pasiūlyta psichologo pagalba. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Daugiau žiūrėkite vaizdo įraše: 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abdula

Abdula portretas
Alachas to niekada neleistų. Dievas didis! Katalikus vyti lauk.

Pomidoras

Pomidoras portretas
Matyt galvojo daugiau apie save o ne apie vaika, kuri galima buvo paimti ant ranku.Loxas tevams, liurbis, jei jis buvo salia....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių