Quantcast

Teismui nepavyko tęsti liudytojų apklausos vicemero R. Adomavičiaus byloje

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismui trečiadienį nepavyko tęsti liudytojų apklausos korupcija įtariamo Vilniaus vicemero socialdemokrato Romo Adomavičiaus baudžiamojoje byloje. Į posėdį neatvyko nė vienas liudytojas.

Teismas planavo apklausti "Vilniaus vandenų" vadovą Valentiną Miltienį ir specializuotos inžinerinių sistemų montavimo ir projektavimo įmonės "Rimgauda" direktorių Andrių Grekauską. "Rimgauda" su bendrove "Utenos melioracija" jungtinės veiklos sutarimi dalyvavo konkurse, kuris minimas šioje baudžiamojoje byloje.

"Nėra duomenų apie šaukimų įteikimą", - posėdžio pradžioje paskelbė sekretorė.

Esant tokiai situacijai, bylos nagrinėjimas atidėtas lapkričio 21 dienai. Tądien planuojama apklausti pagrindinį bylos liudytoją, buvusį "Vilniaus vandenų" vadovą Darių Norkų. Jo apklausti nepavykta jau kurį laiką.

Vicemero R.Adomavičiaus byloje teismui yra pavykę apklausti tik vieną liudytoją - bendrovės "Utenos melioracija" generalinį direktorių Liuonių Purvinį. Per apklausą praėjusią savaitę jis teigė nieko nežinąs apie kyšininkavimo atvejus, o R.Adomavičiaus nepažįsta, D.Norkui jokių pavedimų nebuvo davęs. L.Purvinis per ikiteisminį tyrimą yra davęs parodymus Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

L.Purvinis teismui pasakojo, kad jis iš pradžių nemanė laimėsiąs konkursą, galvojo, kad jo bendrovė negalės varžytis su konkurentais. Tačiau L.Purvinį įkalbėjo D.Norkus, pas "Utenos melioracijos" vadovą apsilankęs būtent dėl šio konkurso.

Užuominų, kad D.Norkus galėjo kalbėti apie galimą kyšio davimą, yra slapta užfiksuotuose telefoniniuose pokalbiuose, kuriuose L.Purvinis teigia, jog jo bendrovė konkurse dalyvauja teisėtai, todėl nenori veltis į jokias aferas.

Kaltinamajame akte rašoma, kad dabar nuo pareigų laikinai nušalintas sostinės 60-metis vicemeras R.Adomavičius, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės "Vilniaus vandenys" stebėtojų tarybos nariu, žadėjo pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį - 40 tūkst. litų.

Bylos duomenimis, R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo mėnesių provokavo bendrovės "Utenos melioracija" interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį "Vilniaus vandenų" vadovą D.Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį. D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje "Mercedes-Benz". Už tai jis esą žadėjo paveikti bendrovės "Vilniaus vandenys" generalinį direktorių, kad bendrovė "Utenos melioracija" būtų pripažinta nugalėtoja beveik 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

R.Adomavičius teigia esąs nekaltas dėl kyšio reikalavimo ir paėmimo. Jis tvirtino teisme duosiąs parodymus, kai bus apklausti visi bylos liudytojai ir ištirti pateikti jo kaltės įrodymai.

Anksčiau jis yra minėjęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą R.Adomavičius nebuvo išrinktas.

Buvęs vienas iš "Vilniaus vandenų" vadovų D.Norkus yra nuteistas kitoje baudžiamojoje byloje dėl korupcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Idomu kai žmogelis pavogia višta subėga policija ,prokurorai,pilna liudininku triukšmas didžiausias.Kita diena byla teisme žmogelis sėdi.Kur tik dideli pinigai serga advokatai po to teisėjai ,po liudininkai tesiasi tiek laiko kiek reikia senaties terminui ir tylu gražu.

vasia

vasia portretas
Čia nieko naujo, ilgai dar tesis šitas cirkas.Kur pinigai ten ir problemos ir senaties terminas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių