Quantcast

Senolės nužudymu kaltinama vilnietė prisipažino: suvokiau, kad dariau kažką baisaus

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti pernai liepą Verkių parke nužudytos senyvo amžiaus moters bylą.

Pirmajame baudžiamosios bylos posėdyje prokuroras Tomas Čepelionis perskaitė kaltinamąjį aktą, o savo parodymus davė nužudymu, palaikų išniekinimu ir netikrų dokumentų pagaminimu bei laikymu kaltinama Ignė Šakalienė.

Posėdžio pradžioje taip pat buvo nagrinėjamas nužudytosios dukros prašymas bylą nagrinėti neviešai. Nors tokiam prašymui pritarė visos bylos šalys, tačiau teisėjų kolegija nusprendė prašymo netenkinti, nes tam nebuvo jokių įstatyme numatytų pagrindų.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad 1933 metais gimusi moteris pernai liepos 17 dieną buvo nužudyta sudavus mažiausiai 41 smūgį aštriu daiktu į įvairias kūno vietas, vėliau kūnas buvo apipiltas degiu skysčiu ir padegtas.

Kaltinamoji I. Šakalienė savo kaltę pripažino visiškai. Ji teigė pastaruosius dvylika metų periodiškai besigydžiusi psichiatrinėse įstaigose ir sakė, kad paskutinis pusmetis iki įvykio jai buvo ypatingai sunkus.

Moteris pasakojo nuolat „šiek tiek daugiau, nei gydytojas paskyrė“ vartojusi vaistus „Xanax“, kitus antidepresantus ir migdomuosius. Teismui ji sakė neprisimenanti, ar vaistus vartojo ir nužudymo dieną.

Nužudymo dieną ji sakė važiavusi automobiliu, kai pamatė autobuso stotelėje stovinčią senyvo amžiaus moterį. I. Šakalienė teigė sustojusi ir pasisiūliusi pirmą kartą matomą moterį pavėžėti, tuomet ši įlipo ir atsisėdo į keleivio vietą.

„Pati nelabai mėgstu imti pakeleivių, bet šįkart paėmiau“, – sakė kaltinamoji.

I. Šakalienės teigimu, bevažiuojant automobiliu, jai pasigirdo, kad vibruoja ant galinės sėdynės esančioje rankinėje paliktas telefonas, todėl sustojo šalikelėje ir siekė jį paimti, tačiau pirmasis daiktas, kurį ji užčiuopė, buvo popieriui pjaustyti skirtas peiliukas.

Moteris sakė nežinanti kodėl, tačiau tuomet ji pradėjo pakeleivę badyti peiliu. Taip pat ji teigė neprisimenanti ir pirmojo suduoto smūgio.

„Suvokiau, kad darau kažką baisaus, kosmiškai baisaus ir sustojau“, – pasakojo ji.

Vėliau ji sakė nuvažiavusi į netoliese esantį mišką ir nedidelėje proskynoje nusprendusi atsikratyti kūnu.

„Tą kūną kažkur padėti reikia, ten visur aplink miškas, aš tiesiog tiek, kiek galima nuvažiavau (...) kažkokį karklą nulaužiau ir uždėjau ant tos moters, nes man buvo labai baisu į visa tai žiūrėti“, – sakė I. Šakalienė.

Kaltinamoji teismui sakė nenorėjusi išniekinti nužudytosios palaikų, norėjusi tik „paslėpti, panaikinti tai sau iš galvos“.

„Pripažįstu, kad toks veiksmas techniškai buvo, bet aš tikrai neturėjau jokio tikslo niekinti jos kūno (...) aš norėjau tiesiog sunaikinti pačią situaciją, patį siaubą. Negalvojau nieko daugiau išskyrus situacijos ištrynimą sau iš galvos. Tarsi tai paneigti, tarsi išdeginsiu tai nuo žemės paviršiaus ir tai neatsitiko“, – teigė moteris.

I. Šakalienė po to sakė grįžusi namo ir pastebėjusi, kad keleivio vietoje yra likę nužudytos moters kraujo, jį išvalė ir sudegino tam panaudotas pirštines ir šiukšlių maišą. Teismui ji teigė taip dariusi, kad kraujo nepamatytų jos mažametis sūnus.

Vėliau ji sakė išėjusi į parduotuvę, o grįžusi jau rado prie namų daug policijos pareigūnų, kurie ją ir sulaikė.

Teisėja Jurgita Kolyčienė kaltinamosios tuomet paklausė, kokia jos reakcija į tai, kad nužudytosios artimieji civiliniu ieškiniu teismo prašo jiems priteisti iš viso 240 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

„Sunku ir neetiška ginčyti. Žinoma, man baisu, kad bus tokios didžiulės sumos“, – sakė I. Šakalienė.

Taip pat ji teigė, kad tikisi, jog nuvykus į Panevėžio moterų kalėjimą ji galės dirbti ir atlyginti šią žalą.

Šiame posėdyje taip pat buvo svarstomas ir naujos kardomosios priemonės I. Šakalienei skyrimas, nes iki šiol galiojęs suėmimas baigiasi trečiadienį.

Prokuroras T. Čepelionis teismo prašė suėmimą pratęsti dar trims mėnesiams.

„Be jokios abejonės norėtųsi, kad būtų taikoma švelnesnė kardomoji priemonė. Nei nuo teisėsaugos, nei nuo policijos slėptis neketinu. Mane į laisvę traukia stiprūs socialiniai ryšiai“, – į prokuroro prašymą atsakė I. Šakalienė.

Suėmimo netęsti prašė ir jos advokatas, kuris teigė, kad „ruoštis procesui yra lengviau, kai tu esi laisvėje“.

Sprendimą dėl kardomosios priemonės teismas žada paskelbti vėliau trečiadienį.

Kitas posėdis šioje byloje numatytas liepos 13 dieną, jame ketina apklausti nukentėjusiuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ji pavojinga visuomenei

Ji pavojinga visuomenei portretas
bet kažkodėl vairuoja. Ar negali jai užeiti noras įvažiuoti į minią? O paskui apgaulestaus, kad to nenorėjo, bet kažkaip įvyko. Įdomu, jeigu taip patikrinus visų vairuojančių psichinę būklę, ar napaaiškėtų, kad maždaug jų pusė ar daugiau kelia mirtiną pavojų eismo dalyviams...

Kojinių uostytojas

Kojinių uostytojas portretas
Matau kad visiems komentatoriais rūpi tik pūdyti kalėjime nuteistąją. Jinai sulauks griežtos bausmės,kam reikia prakeiksmų jai??? Negi mes tikrai nesiskiriame nuo rusų mentaliteto?

Klaustukas

Klaustukas portretas
Kažkas su tom Šakalienėm negerai,visos linkusios į kraštutinumus,ir tai rišasi su nestabilia psichika.?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių