Quantcast

Atleidimą skundžiančio teisėjo advokatas pareiškė nušalinimą teismui

Buvusio Apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano advokatas ketvirtadienį pareiškė nušalinimą atleidimo bylą nagrinėjančiai teisėjai, civilinių bylų skyriui ir teismo pirmininkei.

Advokatas teigia, kad ieškinį dėl kyšininkavimu įtariamo teisėjo atleidimo nagrinėjantis teismas gali būti šališkas.

Abejonių sukėlė tai, kad apygardos teismo pirmininkė ir civilinių bylų skyriaus pirmininkė Teisėjų taryboje susipažino su medžiaga dėl V. Bavėjano ir dalyvavimo balsavime dėl pritarimo jo atleidimui.

„Susipažinus su Teisėjų tarybos protokolų keliais priedais, pastebėta, kad su medžiaga dėl kurios buvo pritarta V. Bavėjano atleidimui, susipažino teismo pirmininkė Loreta Braždienė ir civilinių bylų skyriaus pirmininkė Neringa Švedienė. Tuo pačiu dalyvavo tame pačiame posėdyje ir balsavo dėl pritarimo“, – BNS sakė advokatas Saulius Juzukonis.

„Šiuo atveju, manau, kad tai yra vadovas ir niekas nepaneigs, jog tai neturi jokio ryšio į šališkumą. Mums tai sukėlė abejones, kad bet koks teisėjas civilinių bylų skyriaus iš Vilniaus apygardos teismo gali nešališkai, nepriklausomai nagrinėti bylą“, – pridūrė jis.

Atsižvelgęs į prezidento Gitano Nausėdos prašymą, teismas V. Bavėjano skundą dėl jo atleidimo iš pareigų nusprendė nagrinėti uždaruose posėdžiuose.

Šalies vadovas bylai pateikė ikiteisminio tyrimo dokumentus, kurių atskleidimas galėtų pakenkti ikiteisminio tyrimo eigai.

Teisėjų tarybos ir prezidento atstovai po teismo posėdžio atsisakė bendrauti su žiniasklaida.

Civilinėje byloje ieškinys dėl neteisėto atleidimo iš teisėjo pareigų pareikštas prezidentui, Seimui ir Teisėjų tarybai.

Ieškiniu V. Bavėjanas prašo pripažinti neteisėtais nutarimus ir dekretą dėl jo atleidimo. Buvęs teisėjas laikosi pozicijos, kad jis galėjo būti atleistas tik Seime surengus apkaltos procedūrą.

Anot L. Nemeikaitės, prezidentas, Seimas ir Teisėjų taryba nesutinka su V. Bavėjano ieškiniu.

Prezidento patarėja Jūratė Šovienė yra sakiusi, kad V. Bavėjanas 2018 metų rudenį neformaliai bendraudamas su baudžiamojon atsakomybėn patrauktu asmeniu toleravo pateiktus pasiūlymus daryti galimą neteisėtą poveikį bylą nagrinėjantiems teisėjams dėl švelnesnės bausmės paskyrimo.

Anot patarėjos, per neformalų susitikimą V. Bavėjanas „aptarinėjo galimybes šio asmens naudai paveikti atitinkamus valstybės tarnautojus, kad būtų pažeista nešališka bylų skirstymo tvarka“.

V. Bavėjanas teisėsaugos įtarimus neigia.

Atleidimą iš pareigų yra apskundęs ir kitas teisėjų korupcijos byloje įtariamas Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, tačiau šios bylos nagrinėjamas dar nėra prasidėjęs.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai pareikšti daugiau nei 50 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Idomi istorija korupcine teisesauga teis korupcija itariama teiseje cia kaip vor zakone teisia neteisingai pavogusi vagi arba vagys teistu vagi ir kuo baigtusi butu pabartas ir isteisintas tas pats bus ir cia

Kur

Kur portretas
Kur gyvena seselis ir korupcija seime ir teisesaugoje o dar sneka istrauksim is seselio kaip galima istraukti ir atiduoti pinigus kitam is savo kisenes karbauskis sako nekilnojamo turto mokescio nebus aisku nebus nes jis nenori moketi uz savo dvarus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių