Quantcast

Teisme – fiktyvių egzaminų norint gauti Lietuvos pilietybę byla

Teisėsauga teismui perdavė bylą dėl fiktyviai laikytų lietuvių kalbos mokėjimo ir Konstitucijos pagrindų egzaminų užsieniečiams, siekusiems leidimo gyventi Lietuvoje, ketvirtadienį pranešė bylą tyrusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kaltinimai byloje pareikšti buvusiai Vilniaus rajono valstybinės kalbos mokėjimo ir Lietuvos Respublikos konstitucijos pagrindų egzaminų kvalifikavimo komisijos pirmininkei Aušrai Mažonienei bei penkiems privatiems asmenims.

A. Mažonienė kaltinama per tarpininkus savo neteisėtais veiksmais sudariusi galimybę užsieniečiams neteisėtai išlaikyti lietuvių kalbos mokėjimo ir Konstitucijos pagrindų egzaminus, reikalingus norint gauti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje.

Kaip BNS sakė STT atstovė Renata Keblienė, byloje kaltinimai pareikšti trims užsieniečiams bei dviem Lietuvos piliečiams, kurie buvo tarpininkai ar prisidėjo prie nusikalstamos veikos padarymo.

Pasak STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad už neteisėtą atlygį užsienio piliečiams buvo sudarytos sąlygos fiktyviai, faktiškai nelaikant, išlaikyti lietuvių kalbos ir konstitucijos pagrindų egzaminus – jų rezultatus vertinti teigiamai, bei gauti šių egzaminų išlaikymo pažymėjimus, reikalingus teikiant prašymus Migracijos departamentui dėl leidimų nuolat gyventi Lietuvoje.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyba. Bylą Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras perdavė Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
turbut zydeliams nemokamai dalina

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Ką ten užsieniečiai! Paklausykite, kaip kalba valstybine kalba LR piliečiai "Lenkai ant Lietuvos ". Apkursite ir apaksite!

Makas

Makas portretas
Uz Lietuvos paso isdavima kokiai nors bezdzionei, turi buti griezciausia baudziamoji nuobauda. Vaiksto papuasai su Lietuvos pasais ir dar ermideri kelia. Bausti griezciausiai!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių