Quantcast

Teismas: „Vilniaus vandenys“ neturi sumokėti 1,4 tūkst. eurų baudos už taršą Neryje

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ neturi mokėti 1,4 tūkst. eurų baudos už taršą Neries upėje plastiko atliekomis, nutarė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas kovo 8 dieną patenkino „Vilniaus vandenų“ skundą ir nusprendė, kad Aplinkos apsaugos departamento skirta bauda yra nepagrįsta. Teismo vertinimu, ne „Vilniaus vandenys“ turi tikrinti ir prižiūrėti įmonę „Ecso“, kurios atliekas  „Vilniaus vandenys“ apdoroja, o aplinkos apsaugos ir kitų institucijų pareigūnai, BNS pranešė teismas.

„Nutarimas (Aplinkos apsaugos departamento – BNS) iš esmės yra nemotyvuotas, nepagrįstas objektyviais duomenimis ir teisės aktų normomis, o taikomos poveikio priemonės (bauda) nėra motyvuotos“, – rašoma nutartyje.

Anot jos, „Vilniaus vandenys“ kaip viešasis geriamojo vandens tiekėjas ir nuotekų tvarkytojas Vilniaus mieste tvarko nuotekas, tačiau ne atliekas.

„Departamento pareiga yra užtikrinti, kad plastiko atliekos būtų šalinamos teisės aktų nustatyta tvarka, o ne pažeidžiant nuotekų šalinimo reglamento reikalavimus jos būtų išleidžiamos į nuotekyną, kuris yra nepritaikytas jų perdirbimui, nes kaip jau minėta nuotekos yra valomos nuo teršalų, o ne nuo atliekų“, – nurodė teismas.

Anot jo, „Vilniaus vandenys“ nustatę, kad į jų valyklą patenka plastiko atliekų, ėmėsi visų priemonių, kad pažeidimas būtų panaikintas.

2020 metų sausį „Vilniaus vandenys“ informavo Aplinkos apsaugos departamentą apie taršą plastiku iš sostinės įmonės „Ecso“, nutraukė jų priėmimą bei kreipėsi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Tačiau departamentas teigė, kad įmonė būdama atsakinga už priimtų nuotekų tvarkymą neužtikrino tinkamos jų kontrolės bei skyrė baudą „Vilniaus vandenims“. Anot departamento, gamtai padaryta žala siekė 82,7 tūkst. eurų.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adelė

Adelė portretas
Aš taip ir galvojau,kad bus išteisinti,ir galės vėl dirbti juodus darbelius.

Anonimas

Anonimas portretas
vanduo dėl to kad jis terštusi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių