Quantcast

Teismas tris logistikos įmonės vadovus pripažino kaltais papirkinėjus ESO darbuotojus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas tris logistikos įmonės vadovus pripažino kaltais dėl ESO darbuotojų papirkimo ir skyrė baudas, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi bylos tyrimą.

Antrą kartą apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas šią savaitę iš dalies tenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro apeliacinį skundą ir skyrė logistikos įmonėje „Transekspedicija“ dirbantiems Vidmantui Pelėdai, Kęstučiui Balčiūnui ir Valentinui Gražiui po 15 tūkst. eurų siekiančią baudą.

Taip pat iš jų buvo konfiskuoti 1,5 tūkst. eurų, kurie buvo duoti kaip kyšis.

Pirmosios instancijos teismas kaltu buvo pripažinęs tik įmonės vyriausiąjį inžinierių V. Gražį, o V. Pelėda ir K. Balčiūnas buvo išteisinti nenustačius, kad jie žinojo apie duodamą kyšį.

STT atlikto ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad logistikos įmonės vadovai ESO darbuotojams davė 1,5 tūkst. eurų kyšį ir 200 eurų vertės dovanas.

Tokiais veiksmais jie siekė palankaus ESO sprendimo įgyvendinant investicinį projektą.

Anot STT, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sulaukus ESO pranešimo apie jų darbuotojams duotą kyšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponas

Ponas portretas
Šiems ponams nieko šv. NĖRA IR NEBUS , KOL NESĖDĖS . Tik duokit darbo jėgos ,,dykos,, . Galinga lietuvos kontora , kur darbuotoju lietuvių vargu ar yra . Geriau bulbašai išsižiojėliai , karo palaikytojai . Nes lietuvio nepastumdysi . Ir dar atlyginimo išlempos negali duot . Nes tautiečiai žino savo teisias , banguoja . O kacapėlius gali mulkinti . Ir kąras jiems nė motais , svarbu babkės byra . Užsprinkit .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių