Quantcast

Teismas sprendžia dėl neblaivaus vairavusio A. Matonio atleidimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį uždarame teismo posėdyje išnagrinėjo buvusio vyriausiojo komisaro, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Algirdo Matonio skundą Policijos departamentui dėl sprendimo atleisti jį iš vidaus tarnybos panaikinimo.

Teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs lapkričio 10 dieną.

Pasak teismo pranešimo, A.Matonis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydamas panaikinti kaip neteisėtą šiemet kovo 31 dieną priimtą Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymą, kuriuo jis atleistas iš pareigų. Jis taip prašo panaikinti Policijos departamento vadovo balandžio 1 dienos sprendimo dalį, kuria atsisakyta atleisti iš vidaus tarnybos jam pačiam prašant.

Pareiškėjas prašo teismo pakeisti atleidimo iš pareigų teisinį pagrindą, pripažįstant, kad jis iš pareigų atleistas savo noru.

Tuometinis Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas neblaivus prie vairo įkliuvo kovo 22 dieną, po šio įvykio jis atleistas iš pareigų. Pareigūnui medicinos įstaigoje nustatytas 1,71 promilės girtumas. Tuo metu kovo 26 dienos medicininės apžiūros neblaivumui nustatyti aktas patvirtina, kad A.Matonio kraujyje rasta 2,19 promilės alkoholio.

Liepos 4 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas už vairavimą išgėrus A.Matoniui skyrė 2 tūkst. litų baudą su teisės vairuoti atėmimu dvejiems metams. Tai minimali nuobauda už vairavimą išgėrus, kai nustatomas vidutinis girtumo laipsnis. Vėliau nuobaudą paliko galioti apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių