Quantcast

Teismas: „Snoro“ obligacijų laiku nepervedusi „Finastos“ darbuotoja – kalta

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį kalta pripažino banko "Finasta" vertybinių popierių apskaitos skyriaus vadovę Violetą Čirkovą, kuri laiku nepervedė 408 tūkst. litų vertės "Snoro" obligacijų.

Buvusią to paties skyriaus darbuotoją Almą Juodkaitę, kuri taip pat kaltinta tarnybos pareigų neatlikimu, teismas išteisino.

Valstybės tarnautojoms prilyginamos darbuotojos buvo kaltinamos, kad 2011 metų lapkričio 15-ąją, likus dienai iki banko "Snoras" nacionalizavimo, nespėjo įvykdyti buvusio bendrovės "City Service" valdybos nario Arūno Mačiuičio pavedimo, kuriuo iš "Snoro" į "Finastą" turėjo būti pervesta 4 tūkst. "Snoro" obligacijų, įvertintų 408 tūkst. litų.

Obligacijos turėjo būti parduotos, tačiau neįvykdžius verslininko pageidautos operacijos, jis patyrė nuostolių.

A.Juodkaitė lapkričio 15-osios popietę išvyko į Lietuvos banką, o jos vadovė V.Čirkova žinojo, kad pavaldinės nėra darbe, bet nepaskyrė kito darbuotojo, kad jis atliktų šį darbą.

A.Mačiuitis šioje byloje buvo pareiškęs ieškinį, tačiau teismas jį atmetė, pareiškęs, kad netinkamas atsakovas - sandoris buvo sudarytas su banku.

"Įvertinęs aplinkybes, liudytojų parodymus, teismas neįžvelgė, kad nusikalstamą veiką padarė A.Juodkaitė. Dėl V.Čirkovos - remtasi aktais, kurias funkcijas turi atlikti vadovas", - posėdyje sakė teisėja Danutė Mickevičienė.

V.Čirkova, kuriai teismas skyrė 30 MGL dydžio (3,9 tūkst. litų) piniginę baudą, iki šiol dirba "Finastoje", A.Juodkaitė yra atleista iš darbo ir bylinėjosi su buvusia darboviete, tačiau bylos nelaimėjo.

Ketvirtadienio teismo nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Prokuratūros atstovė žurnalistams teigė kol kas negalingi pateikti pozicijos dėl apeliacinio skundo, nes nėra perskaičiusi nuosprendžio.

Nacionalizuotam bankui "Snoras" yra iškelta bankroto byla, Jungtinės Karalystės teismas šiuo metu sprendžia, ar žlugusio banko akcininkus Raimondą Baranauską ir Vladimirą Antonovą išduoti Lietuvai.


Šiame straipsnyje: finastaSnorasobligacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių