Quantcast

Teismas paskelbė nuosprendį dėl „Zero Live Show“ reklamos bažnyčioje

Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai antradienį aktoriams ir režisieriui dėl „Zero Live Show“ reklamos Turgelių bažnyčioje skyrė tūkstantines baudas, tačiau atleido nuo baudžiamosios atsakomybės.

Aktoriams Vitalijui Cololo, Mindaugui Papinigiui ir Ainiui Storpirščiui skirtos 1 tūkst. eurų baudos, o režisieriui Emiliui Vėlyviui – 2 tūkst. eurų bauda.

Teismas nusprendė visus kaltinamuosius asmenis atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl pažeidimų mažareikšmiškumo ir taikyti baudžiamojo poveikio priemones – baudas, jas sumokant į nukentėjusiųjų asmenų nuo nusikaltimų fondą.

Teismo sprendimo išklausyti atvyko tik E. Vėlyvis ir M. Papinigis.

„Supratom tai, matyt, pagal įstatymą yra tos įmokos ir adekvačiai sureagavo (teismas – BNS), „baudžiako“ nėra“, – po posėdžio žurnalistams sakė E. Vėlyvis.

Jis teigė, kad nesirengia skųsti šio teismo sprendimo.

„Jeigu teismai taip nusprendė, tai teks ir sumokėti. (...) į nuskriaustųjų sąskaitą, tai negaila to padaryti“, – kalbėjo režisierius.

„Kaltinamieji suaugę žmonės, (...) todėl turėjo suvokt, kad galėjo parodyti nepagarbą šioje vietoje susirinkusiems tikintiesiems“, – po posėdžio apie teismo motyvus žurnalistams sakė Vilniaus regiono apylinkės teismo atstovė Laima Matulytė.

Anot L. Matulytės, byloje nebuvo nustatyta objektyvių įrodymų, kad kaltinamieji į bažnyčia atvyko sutrikdyti religinių apeigų.

Ji sakė, kad nors kaltinamųjų veika atitinka baudžiamojo kodekso numatytus kriterijus, tačiau pagal požymių turinį ir atsižvelgiant į protingumo principą, negalima taikyti baudžiamosios teisės priemonių.

Tuo tarpu prokuroras Stanislavas Barsulas aktoriams prašė skirti 7 tūkst. eurų baudas, o režisieriui 10 tūkst. eurų baudą.

Anot prokuroro, šių asmenų elgesys sutrikdė tikinčiųjų maldą, privertė kunigą nutraukti išpažinčių klausimą.

Aktoriai ir režisierius nuteisti dėl sąmoningo apeigų bažnyčioje sutrikdymo per praėjusių metų rugpjūtį vykusią Žolinės šventę. Šie maldos namai Šalčininkų rajone yra gausiai lankomi lenkų tautybės tikinčiųjų.

2018 metų rugpjūčio 15 dieną į Šalčininkų rajone, Turgelių miestelyje, esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai V. Cololo, M. Papinigis ir A. Storpirštis.

Jie lenkų kalba pasakojo apie „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalijo netikras suktines.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Trys kvailiai.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
kodėl reikia kovoti prieš tai, ko nėra? Jums Dievo nėra? Tvarkoj. Ir būkite savo vietoj. Dievas į draugus niekam nesisiūlo. Patys žmonės Jo šaukiasi nelaimės ar mirties valandą. Kovoti reikia prieš blogį: prostituciją, prekybą žmonėmis, prieš smurtą, plėšimus, prieš patyčias, prieš žmonių zombinimą verčiant naudoti narkotikus ir kt. neįvardintas blogybes. Štai prieš ką reikia kovoti. Kažkada, atrodo, Volteras yra pasakęs, kad jei Dievo nebūtų, Jį reiktų išgalvoti, kad žmonės būtų geresni, ar kažkaip panašiai. O dabar kaip gaunasi? Rodo visokius mėšlinus Zerus, kurie tikrai nekelia dvasingumo, o tik panardina sielą į purvą. Dievas yra, tik Jis įkyriai nelenda į akis tiems, kurie iš Jo tyčiojasi, tačiau retsykiais apie Save primena...

Tevas Pijus

Tevas Pijus portretas
Sutrugde pedofilams ramybe, ot baisus nusikaltimas!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių