Quantcast

Teismas patvirtino: „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ įsteigtas neteisėtai

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ teiktą apeliacinį skundą dėl pirmos instancijos teismo sprendimo, kuriuo ši asociacija buvo pripažinta kaip įsteigta neteisėtai.

„Šios dienos Vilniaus apygardos teismo sprendimas dėl asociacijos pripažinimo neteisėtai įsteigta ir likviduojama įsiteisėjo nuo sprendimo paskelbimo dienos“, – pranešė prokuratūra.

Trijų teisėjų kolegija rašytinio proceso nagrinėjo asociacijos steigėjų skundą dėl teismo sprendimo likviduoti šią už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio su bendražygiais įsteigtą asociaciją.

Apeliacinės instancijos teismo buvo prašoma panaikinti sprendimą likviduoti asociaciją ir ieškinį atmesti.

Likviduoti asociaciją Vilniaus regiono apylinkės teismas nusprendė vasario 20 dieną, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą – pripažinta, jog ji buvo įsteigta neteisėtai. Likvidatoriumi paskirtas Turto bankas.

Teismas nustatė, kad buvo pažeistos tam tikros asociacijų steigimo taisyklės. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo visos lietuvių tautos vardu, neteisėtai neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Į teismą su prašymu pripažinti šią organizaciją neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti kreipėsi Generalinė prokuratūra.

Prokuratūros manymu, šios asociacijos steigimo tikslai yra neteisėti, prieštaraujantys viešajai tvarkai, o ją steigiant buvo pažeistos esminės juridinio asmens steigimo taisyklės.

Pirmos instancijos Vilniaus regiono apylinkės teismas, išnagrinėjęs civilinį ieškinį, sutiko su prokuroro pozicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pala pala

Pala pala portretas
O armonikaitės plėštarurių ir narkomanų partija ,pavėlavusi laiku atnešt registravimo popierius ,teisėta ir jų narkomaniški pasiūlymai seime neprieštarauja įstatymams ir dorovei?

Danutė

Danutė portretas
Tikrai Lietuvoje"gerbiamos"žmogaus teisės žmogaus nuosavybė.Teismo sprendimų atimamas tvartas,kuriame laikomi gyvuliai.Vandalai daužo gyvulius, paleidžia juos į lauką suniokojo pastatą.Paskui pateikia prašymą teismui,kad sumokeciau už"darbą".Visą tai stebi policija,kuri jiems talkina.Normalioje teisinėje valstybėje tokie teisėjai ir pareigūnai prarastų darbą.Deja, tokią teisinę betvarkę turime.

O kas įregistravo

O kas įregistravo portretas
Tokią rusofašistų chalopų šunaują, ar ne lietuviškai slebyzavojantys zadanijinikai valstybės poste ? Ar jų galvose ne prie ruso buvo geriau ? Gal tokių "nepamatančių" reiktų atsikratyt
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių